Verdachte (20) opgepakt voor dubbele moord in studentenhuis in Kortrijk

© BELGA
Redactie KW

Voor de dubbele moord op een jonge man en een vrouw in een studentenhuis in de Oude Vestingsstraat in Kortrijk is maandagavond een verdachte opgepakt. De slachtoffers werden met een mes om het leven gebracht.

In een studentenhuis in de Oude-Vestingstraat in Kortrijk is afgelopen nacht een levenloos lichaam aangetroffen op de benedenverdieping. Eerst werd gedacht dat het om slechts één verdacht overlijden ging, maar kort nadien werd ook een tweede lichaam gevonden.

Het eerste lichaam werd gevonden in de loop van de nacht van zondag op maandag. Volgens Frederik Thiers, syndicus van het gebouw, gaat het alvast niet om een student die in één van de 34 studio’s in het gebouw woonde.

Later raakte bekend dat de politie ook een tweede lichaam gevonden heeft. Het tweede lichaam werd gevonden in een kamer op de derde verdieping van het pand. Een van de slachtoffers zou in het gebouw gewoond hebben.

Verdachte (20) opgepakt voor dubbele moord in studentenhuis in Kortrijk
© JVGK

“Ik ben deze ochtend ter plaatse gegaan, maar ik mocht het gebouw niet binnen”, vertelde Thiers vanmorgen. “Voorlopig is het ook voor mij onduidelijk wat er zich precies afgespeeld heeft, maar men heeft mij wel bevestigd dat het niet om een bewoner gaat”, besloot hij, toen nog niet wetende dat er een tweede lichaam gevonden werd.

Bloedspoor

Het gebouw, op een steenworp van het politiekantoor in dezelfde straat, is ondertussen verzegeld. Volgens buurtbewoners liggen er bloedspatten op straat en zijn er ook bloedsporen gevonden aan de ingang van het gebouw.

De verdachte raakte bij de steekpartij zelf gewond en werd opgepakt toen hij zich wilde laten verzorgen in een ziekenhuis

Bij café Cassimir, naast het gebouw, hebben ze afgelopen nacht alvast niets gemerkt. “Mijn man was wakker tot 1 uur, mijn zoontje is om 6 uur al opgestaan. Wij hebben niets gehoord of gezien”, zegt cafébazin Evelien Demeulenaere. “Ons café was zondag niet open en vandaag ook niet. Wat we wel vernomen hebben, is dat het de schoonmaakploeg zou zijn die vanmorgen het lichaam zou gevonden hebben. Het lijk zou aan de lift van het gebouw gelegen hebben”, klinkt het.

Het labo van de federale politie kwam ter plaatse voor sporenopname.

Verdachte (20) opgepakt voor dubbele moord in studentenhuis in Kortrijk
© BELGA

Het parket van Kortrijk bevestigt dat het mannelijke slachtoffer van Afghaanse origine is en 18 jaar oud is. Uit goede bron is vernomen dat het vrouwelijke slachtoffer ook van vreemde origine is, maar de jonge vrouw zou niet uit Afghanistan komen. Dat geldt ook voor de man die in de loop van de dag opgepakt werd. De slachtoffers werden met een mes gedood, al kan ook dat niet officieel bevestigd worden. Ook over het motief kon het parket nog geen duidelijkheid verschaffen.

De 20-jarige verdachte wordt momenteel verhoord door de speurders van de federale gerechtelijke politie. Hij raakte bij de steekpartij zelf gewond en werd opgepakt toen hij zich wilde laten verzorgen in een ziekenhuis. Dinsdagochtend is er overleg tussen de speurders, de onderzoeksrechter en het parket. Wellicht komt er dan meer informatie.

(LK/Belga/TV/MF)

Studenten moeten gebouw via brandtrap verlaten

Verdachte (20) opgepakt voor dubbele moord in studentenhuis in Kortrijk
© TV

Enkele studenten werden maandagochtend omstreeks 7.15 uur tegengehouden aan de trap beneden. Ze moesten het gebouw via de brandtrap via de keuken verlaten. Ze moesten opletten van de bloedsporen die vooraan gevonden werden. De studenten hoorden zondagnacht omstreeks 1 uur en 3 uur heel wat lawaai, maar konden niet vermoeden dat er zoiets kon gebeuren in hun straat. Zeker niet omdat ze zo dicht bij het politiekantoor gevestigd zijn.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.