Verbouwbeurs Waregem Expo in (nieuwe) stijl

Filip Glorieux: "Het blijft belangrijk dat we van de verbouwbeurs een familiaal, gezellig en sfeervol evenement maken. © DJW
Redactie KW

Voorzitter en interieurarchitect Filip Glorieux hoopt met een nieuwe huisstijl te scoren op de verbouwbeurs. Ook al omdat deze beurs een van de weinig in zijn genre is die in Vlaanderen nog leefbaar blijft. Dat illustreerden alvast de voorbije edities.

De Bouw- en Verbouwbeurs van vrijdag 27 tot zondag 29 september in de expohal aan de Zuiderlaan inspireert met zijn nieuwe huisstijl zeker alle bezoekers die tijdens de driedaagse langs een honderdtal standhouders passeren, eventueel contacteren en zelfs een contract afsluiten.

“De nieuwe huisstijl gaat over de visuele manier van publiciteit voeren voor de beurs”, aldus Filip Glorieux. “We hebben daarvoor een nieuw logo plus een rode omkadering die we zullen aanhouden. Intussen wij zijn aan editie 21 toe. Met honderd standhouders waarvan sommige samenwerken met een gemeenschappelijke, grote stand of op een andere manier zich presenteren aan de bezoekers is dit een mooi resultaat, denk ik. Voor alles blijft het voor ons belangrijk dat wij er een familiaal, gezellig en sfeervol evenement van maken. Dat is zeker de intentie. Met de Nacht van de beurs -dat is vrijdagavond- bieden we een uitstekend netwerk aan, waarbij wij zoveel mogelijk geïnteresseerden willen betrekken.”

Wooncontainers

Hoofdorganisator blijft Unizo Waregem, dat kan rekenen op een team van enthousiaste vrijwilligers. Dit jaar werd de groep ietwat vernieuwd met enkele nieuwe gezichten en ook met een beurscoördinator: Michèle De Vetter die samen met Unizo-secretaris Liesbeth Deman mee de lijnen uitzet.

“We blijven kwaliteit aanbieden”, meent Filip Glorieux. “Elke standhouder staat daar garant voor. Nieuw deze keer is dat wij het systeem van wooncontainers voorstellen. Er zal ook een exemplaar te zien zijn. Met daarnaast ook de batterij die daarbij hoort. Thema’s als duurzaam wonen en circulair bouwen horen daar zeker ook bij. Circulair betekent dat je bouwt met materialen die je kan hergebruiken. Daarnaast moet je ook oog hebben voor de opgelegde normen van isolatie van nieuwe woningen en panden die worden gerenoveerd.” (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier