Veranda brandt volledig uit door smeulende kaars in Esen

Redactie KW

Dankzij de bluswerken bleef de woning gevrijwaard.

In de Vladslostraat in Esen, een deelgemeente van Diksmuide, is dinsdag rond het middaguur een veranda volledig uitgebrand.

Echtpaar weigerde controle in ziekenhuis

De brand achteraan de woning ging gepaard met zware rookontwikkeling. Het vuur woedde al hevig bij aankomst van de brandweer. “De veranda is helemaal uitgebrand. Dankzij de bluswerken bleef de woning gevrijwaard, maar ook daar is flinke rookschade”, zegt kapitein Filip Vandenberghe van de brandweer van Diksmuide.

De brand zou ontstaan zijn door een huwelijkskaars die de bewoners naar verluidt voor het eerst in vijftig jaar aan staken. Ze hadden de kaars uitgeblazen en in de veranda gezet, maar daar was die verder blijven smeulen met alle gevolgen vandien. Door de felle brand hadden de bewoners, een koppel tachtigers, rook ingeademd. De man en vrouw werden verzorgd in de ziekenwagen. Ze zouden overgebracht worden naar het ziekenhuis, maar dat weigerde het echtpaar. Mits grondige schoonmaak is de woning nog bewoonbaar. Na anderhalf uur kon de brandweer opnieuw vertrekken richting de kazerne.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier