Velusso Cycling Café geopend in Brugge

James Bowtell, Johan Museeuw en Stefaan Maene. © Davy Coghe
Redactie KW

In het Zilverpand in Brugge werd vrijdagvanavond in aanwezigheid van wielerlegende Johan Museeuw de eerste Belgische vestiging van Velusso Cycling Café geopend. “Fietsliefhebbers kunnen hier terecht voor outfits en andere toebehoren, voor het boeken van een fietsreis én om iets te eten en te drinken”, zegt zaakvoerder Stefaan Maene.

Het winkelcentrum Zilverpand in Brugge kampt al een tijdje met een dalende populariteit en leegstand, maar daar komt stilaan verandering in. Binnenkort komt de grote winkelketen KOS, een zusteronderneming van H&M eraan, en vrijdag opende een vestiging van het Britste fietsconcept Velusso er de deuren. Bij Velusso draait alles rond de fiets en de hele beleving er rond. Je kunt er fietsreizen boeken, maar ook fietsoutfits en allerlei toebehoren bestellen en kopen.

De Leeuw van Vlaanderen

De Brugse vestiging van Velusso krijgt de bijnaam ‘Huis van de leeuw’. De benaming komt er niet zomaar. Wielerlegende Johan Museeuw, ook bekend als De Leeuw van Vlaanderen, is namelijk een van de steunpilaren voor dit concept. “Ik ben al vier jaar de manager van Johan Museeuw”, zegt Stefaan Maene, die het Britse concept naar Brugge bracht. “Hij was direct enthousiast om hier mee zijn schouders onder te zetten, samen dus met mij en de Britse verantwoordelijke voor Velusso.

Waarom we kozen voor Brugge als locatie? Brugge is een belangrijke stad, Johan is van Gistel wat hier ook niet zo ver uit de buurt is. Bovendien heeft Brugge ook wel een wielertraditie, gezien het jarenlang de startplaats was van de Ronde van Vlaanderen.

De fiets waar Museeuw wereldkampioen mee werd.
De fiets waar Museeuw wereldkampioen mee werd.© Davy Coghe

Biertje Kwaremont

Hier in onze zaak hangen trouwens de fietsen waarmee Johan Museeuw wereldkampioen werd en waarmee hij Parijs-Roubaix won. Uiteraard tonen we hier ook veel wielerwedstrijden op de televisieschermen en en je kunt er onder meer het lekkere biertje Kwaremont drinken, opnieuw een knipoog naar het wielrennen dus. In tegenstelling dat in Groot-Brittannië verkopen we hier geen fietsen en doen we ook geen herstellingen. Daar zijn nauwelijks fietsherstellers, maar in Brugge hebben we er meer dan genoeg waardoor dit geen meerwaarde leek. Je kunt bij ons dus wel fietsreizen boeken en het is ook de bedoeling om van hieruit fietstochten te laten starten.

Iedereen kan hier ook terecht om rustig zijn laptop in te pluggen om wat te werken, want we hebben ook een mooie coworking-place voorzien met alle nodige voorzieningen. Je kan hier ook een lekker hapje eten en voor onze catering werken we samen met traiteur Cardinal.” Ook Johan Museeuw zelf is erg enthousiast over het concept. “Ik ken Stefaan al lang, omdat we al samen fietsvakanties in Mallorca hebben georganiseerd en hij is dus al enkele jaren mijn manager. Ik ben tevreden dat ik mijn naam aan dit initiatief kan koppelen. Het is trouwens de bedoeling om dit concept in nog andere steden op te starten; te beginnen met Brussel”, stelt Museeuw.

(PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.