Velt-afdeling heeft weer twee Torhoutenaren in het bestuur

Het Torhoutse Velt-duo: Jürgen Dereepere en Annelies Vandendriessche. © foto JS
Johan Sabbe

De naam Velt Lichtervelde-Torhout is opnieuw een vlag geworden die de lading dekt. De lokale afdeling van de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren had al even geen Torhoutenaren meer in het bestuur en was dus vooral een Lichterveldse aangelegenheid. Maar recent is daar verandering in gekomen.

Voorzitter Bart Neirynck verwelkomt in de bestuursrangen twee Torhoutenaren: Annelies Vandendriessche en Jürgen Dereepere. Al klopt dat voor Jürgen maar half, want hij woont in Aartrijke. Hij geeft evenwel les aan de Middenschool Sint-Rembert in Torhout en is verantwoordelijk voor De Buurderij, een korte-ketenproject in samenwerking met Tordale. Annelies van haar kant woont in de Kortemarkstraat, waar ze met haar man Jeroen Wuylens het tuinproject Fruits de Terre en het huiskamerrestaurant Diner sur Terre runt. Ze geeft les aan het Torhoutse VTI.

Velt is een vereniging voor wie milieuvriendelijk aan de slag wil in tuin en keuken. Al meer dan 40 jaar promoot ze ecologisch leven op het ritme van de seizoenen en met respect voor de natuur.

Zaden- en plantenruil

“Op zondag 26 januari van 10 tot 13 uur organiseert Velt Lichtervelde-Torhout een zaden- en plantenruil op de stedelijke kinderboerderij aan de Ieperse Heerweg”, zeggen Annelies en Jürgen. “Iedereen kan eigen zaden en plantgoed meebrengen om ter beschikking van anderen te stellen. Tegelijkertijd heeft er een nieuwjaarsreceptie plaats.”

“Je hoeft geen lid van Velt te zijn om langs te komen. Er zullen ook kruiden aangeboden worden. De trekkers van de afdeling blijven Lichterveldenaren, maar vanaf nu zorgen we ook voor Torhoutse inbreng. We hopen op een grote opkomst voor de zaden- en plantenruil. Iedereen is welkom.”

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier