Velootheek in Spiere-Helkijn na twee maanden toch open

De Velootheek is er voor kinderen uit Spiere-Helkijn, van 2 tot 12 jaar. © JS
Redactie KW

De Velootheek, een initiatief van het Huis van Het Kind Spiere-Helkijn, moest begin april zijn feestelijke opening afblazen door de maatregelen rond de coronacrisis. Een kleine drie maanden later is het dan toch eindelijk zover, want op 23 mei opent de Velootheek voor het eerst de deuren.

Normaliter zou De Velootheek slechts elke eerste zaterdag van de maand, van 9 uur ‘s ochtends tot 12 uur ‘s middags, open zijn. De verplichte sluiting werd op de Veiligheidsraad van maandag echter opgeheven, waarna de bezielers achter het project de versoepeling van de coronamaatregelen meteen aangegrepen hebben om de fietsverhuur van start te doen gaan.

Fiets groeit mee

Wie inwoner is van Spiere-Helkijn kan in de Velootheek een fiets huren voor twaalf maanden, voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Het lidgeld bedraagt 20 euro, voor de waarborg betaal je 25 euro. Wie zijn kind plots een enorme groeischeut ziet krijgen, kan een gehuurde fiets komen inwisselen voor een groter model. De fiets groeit dus mee met het model. Pol Sys en Marc De Nekkere, die beiden werken bij ‘t velootje in Kortrijk, een gelijkaardig initiatief, zullen ook in Spiere instaan voor het onderhoud.

Wil je graag een fiets lenen, dan kan je een afspraak maken via 056 45 55 57 of info@spiere-helkijn.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.