Velofollies klaar om 40.000 wielerliefhebbers te ontvangen in Kortrijk

© BELGA
Redactie KW

Vanaf vrijdagochtend is Velofollies opnieuw het Walhalla voor alles wat met fietsen te maken heeft. De organisatie zou graag de kaap van de 40.000 bezoekers overschrijden de komende drie dagen. De fietsbeurs is toe aan de dertiende editie.

De grootste fietsbeurs van het land slaat dit jaar opnieuw zijn tenten op in Kortrijk Xpo. Met meer dan 300 exposanten, waaronder de allergrootste merken, op ruim 40.000 m² beursoppervlakte, verzamelt Velofollies opnieuw het kruim van alle fiets -en accessoire fabrikanten. Velofollies staat in het teken van twee wielerhelden. Eddy Merckx won vijftig jaar geleden zijn eerste Tour de France en Frank Vandenbroucke won 20 jaar geleden Luik-Bastenaken-Luik. Dochter Cameron is het boegbeeld.

Er tekenen zich vier trends af. De elektrische fiets blijft aan belang winnen, schijfremmen maak steeds meer hun intrede, de gravelbike is aan een opmars bezig en ook aerodynamica begint een steeds grotere rol te spelen. De nieuwste snufjes zullen allemaal te bekijken zijn, maar er kan ook getest worden. 30 leveranciers stellen er e-bikes ter beschikking om een testparcours af te werken.

Diverse renners komen er hun ambitie voor het nieuwe seizoen voorstellen. Zo kan Velofollies dit jaar rekenen op de aanwezigheid van Philippe Gilbert, Sven Nys en Greg Van Avermaet. Ook Tiesj Benoot, Cameron Vandenbroucke en Julien Vermote zijn van de partij. Fans van de fiets kunnen in Kortrijk Xpo terecht vanaf vrijdag 10 uur. Zondag om 18 uur sluit de dertiende editie.

(BELGA/PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier