Veloclub Ruiselede Sportief organiseert VTT Molendorp

Vlnr. Frans Debouck-Kris Spiesschaert-Isabelle Delarue-Maurice Bral
Redactie KW

Op Allerheiligen, maandag 1 november, zal een duizendtal zwoegende mountainbikers deelnemen aan de VTT Molendorp van het vernieuwde bestuur van Veloclub Ruiselede Sportief.

Jaarlijks wordt Ruiselede ingepalmd door veldtoertochten onder welluidende namen en in regie van organisator Freddy Deven en zijn team, zoals Wood Safari en Breughel-Molen Wood Safari, met steeds een selectief parcours en feilloze organisatie.

Dit jaar zal de niet-deelnemer niets speciaals merken, maar de sportieve mountainbikers des te meer, want vanaf dit jaar is de organisatie in handen van het dynamisch team van Veloclub Ruiselede Sportief, dat ook instaat voor de kermiskoersen in Ruiselede. Na enkele decennia onder andere vleugels is het nieuwe team achter deze organisatie vastberaden om een solide traditie op te bouwen.

Nieuw bestuur

Het nieuwe bestuur bestaat uit voorzitter Isabelle Delarue, ondervoorzitter Kris Spiesschaert, secretaris Maurice Bral, penningmeester Marc De Vriese, bestuurslid Frans Debouck en erevoorzitter Paul Derudder.

“De organisatie vindt plaats onder de noemer VTT Molendorp onder de vleugels van Cycling Vlaanderen en gemeente Ruiselede”, aldus Isabelle Delarue.

“De afgelopen maanden waren hectisch en ietwat verwarrend. Amper een maand geleden zagen we de eerder aangekondigde organisatie geschrapt in de officiële instantie-site. Dan was het meteen alle hens aan dek en er vol voor gaan. Het parcours is echt selectief, maar toch met 20 procent nieuwe onderdelen door de prachtige bosrijke regio van Ruiselede, Wingene, Beernem en Aalter. En zelfs met een aantal privézones.”

Spel en Sport

“Het zenuwcentrum – de vertrek- en aankomstplaats – is nu de ruime en comfortabele zaal van Spel en Sport aan de Tieltstraat. Er is keuze tussen drie afstanden: 15 km, 40 km en 50 km, met een fietsstop en belegde boterham onderweg, goed voor energie-aanvulling.”

“Verder zijn er een bewaakte fietsstalling, pechdienst, douches en optimale tools om het stalen ros netjes te reinigen na de inspanning. En last but not least, de opportuniteit heerlijk na te keuvelen, uit te blazen, energie op te doen in de ruime zaal of – bij heerlijk weer – het ruime zonneterras.”

“Onze gerichte promotie komt er via sociale media en alle sites zoals die van Cycling Vlaanderen. We kunnen rekenen op de medewerking van minstens 25 helpers, voor de inschrijvingen, de aankomstplaats met drankaanbod, de controle, de veiligheid en de rustplaats in Sint Maria Aalter.” (RVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier