Veloclub De Mandelzonen uit Roeselare krijgt koninklijke titel

Redactie KW

Veloclub De Mandelzonen is een koninklijke vereniging geworden. De Mandelzonen bestaan al veel langer dan 50 jaar, maar pas verleden jaar heeft huidig voorzitter Rino Vandromme de aanvraag ingediend om een koninklijke vereniging te worden.

“Gaston Cappelle werd in 1958 voorzitter van de Mandelzonen en was tientallen jaren het gezicht van de Mandelzonen”, zeg voormalig voorzitster Marina Renier, “Het doel van de Mandelzonen was eigenlijk zelf wedstrijden organiseren en wedstrijden faciliteren voor andere wielerverenigingen. Op een bepaald ogenblik gaf Gaston te kennen dat hij het kalmer aan wilde doen en ik nam over van hem. Maar dat vroeg enorm veel tijd en energie en het papierwerk was enorm. Maar ik wilde de club en GP Monseré niet laten verdwijnen. Maar ik was wel blij toen Rino Vandromme het vijf jaar geleden van mij over nam als voorzitter. Ik ben nog lid maar neem niet langer de volle verantwoordelijkheid op.”

Beroepsrenners

“De Mandelzonen organiseren nu nog de prijs van Patrick Hostekint voor nieuwelingen, de keizerrit voor wielertoeristen en de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré. De wedstrijd voor liefhebbers lokte toch niet meer het aantal renners en bezoekers van in de gloriejaren. En dus pakten we in 2012 voor het eerst uit met een Grote Prijs JP Monseré voor profs. We hebben dat vier keer in Roeselare gedaan en kregen telkens een mooi deelnemersveld en winnaars. Verleden jaar kregen we Belgisch kampioen Preben Van Hecke aan de start en won Jurgen Roelandts. En het jaar voordien won Roeselarenaar Guillaume Van Keirsbulck.” (PS)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.