Veldegemse dj draait op uitverkochte fuif Kinky Returns

House-dj Bert Van Damme draait voor het eerst op de Kinky-fuif in zijn hometown Veldegem. © foto BC

De legendarische Kinky-fuif is terug van weggeweest. En dat iedereen erbij wil zijn op deze oerklassieker is duidelijk: de 300 kaarten in voorverkoop zijn al allemaal de deur uit. Bert Van Damme, ook een op en top Veldegems product, geeft de aftrap van de fuif als dj Beir. “Een eer dat ik werd gevraagd.”

Bert Van Damme (22) uit de Kloosterstraat in Veldegem is arbeider bij CNH in Zedelgem en zijn vrije tijd brengt hij het liefst door in jeugdhuis ‘t Kalf. “Soms vraag ik me af of ik hier niet beter zou komen wonen. Ik ben hier echt wel heel veel”, lacht Bert. Sinds 2018 maakt hij deel uit van de beheerraad van ‘t Kalf, al was hij daarvoor ook al actief in het jeugdhuis als actief vrijwilliger. “Ik heb altijd hier in de Chiro van Veldegem gezeten en ben er ook leider geweest, maar ik ben vorig jaar met de Chiro gestopt. Het is nu aan de jongere generatie. En intussen heb ik hier in ‘t Kalf een nieuwe uitdaging gevonden.”

Bert staat niet enkel achter de toog, hij is er ook niet vies van om ‘t Kalf te poetsen. “Niet dat ik zo graag kuis hoor, maar ‘t moet hier natuurlijk een beetje schoon zijn, hé!”

“‘t Kalf trekt veel volk. We zijn meestal op vrijdag en op zaterdag open. Iedereen voelt zich hier welkom, ook jongeren die niet in Veldegem wonen. En als we hier een feestje organiseren, is het dikwijls full house.”

Van house gesproken, Bert is ook deejay. Als dj Beir draait hij houseplaatjes, vooral in ‘t Kalf. “Dan kan ik me helemaal uitleven. Ik verlang altijd om te mogen draaien, en ik ben altijd ontgoocheld als mijn set er op zit. Zo graag draai ik. Anderhalf uur sluit ik me af van alles wat rond me gebeurt, een zalig gevoel!”

Kinky uitverkocht

Bert draait ook op de Kinky Returns, de opvolger van de legendarische fuif die jarenlang door de Chiro-afdelingen van Veldegem in sporthal De Bosserij georganiseerd werd. De fuif wordt zoals vroeger ook nu tijdens het carnavalsweekend georganiseerd. “Ik vind het een hele eer dat ze me gevraagd hebben om te draaien op deze fuif, zeker als oud-leider van de Chiro. Na mij draaien ook nog Dj-Ellyts, DwightLight, Feel-X, Ondeuxgend en C-Bass.”

Dat Veldegem blij is met de comeback van de Kinky is duidelijk. “De fuif heeft plaats op zaterdag 16 maart hier in ‘t Kalf. Er waren 300 kaarten en die zijn al allemaal de deur uit. Het is dus niet mogelijk om op 16 maart binnen te geraken zonder kaart.”

Als uitsmijter willen we nog weten waar Bert de inspiratie haalde voor zijn deejaynaam. “Iedereen noemt me Beir sinds ik beweerde dat de mensen al jarenlang mijn naam verkeerd uitspreken. Want zeg nu zelf: we zeggen toch allemaal Albeir en Camembeir en niet Al-bert en Camem-bert?!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier