Veilingbedrijven Venalis uit Roeselare en Galle uit Waregem slaan de handen in elkaar

Francis Reynaert, zaakvoerder Venalis. © Stefaan Beel
Peter Soete

Veilingbedrijf Galle Makelaars uit Waregem maakt vanaf nu ook gebruik van het online-veilingplatform van Venalis Veilinghouders uit Roeselare. Beide bedrijven coveren nu de volledige provincie West-Vlaanderen en leunen dicht aan tegen Oost-Vlaanderen, Henegouwen en Noord-Frankrijk.

Beni Galle richtte in 1988 Galle Makelaars op. Beni kwam uit de vrachtwagenhandel en maakte van Galle Makelaars snel een huis van vertrouwen. Vandaag staat zoon Stijn aan het roer en de uitvalbasis is nog steeds in Waregem. Galle Makelaars bouwde een stevige reputatie op in het veilen van rollend materieel en goederen uit de textielsector. Daarnaast handelden zij ook grotere faillissementen en overnames af in nauwe samenwerking met curatoren en advocatenkantoren.

Tot vandaag klopte Galle Makelaars een openbare veiling nog steeds manueel af met de hamer. Daar komt nu verandering in, dankzij het onlineplatform van Venalis uit Roeselare.

Online is must

Veilinghuis Venalis van zaakvoerder Francis Reynaert bestaat 16 jaar en is vandaag toonaangevend in het onlineveilinglandschap en verkoopt zowel nationaal als internationaal. Sinds Venalis online ging, bereikt het kopers uit de ons omringende landen en zelfs tot Centraal- en Oost-Europa. Ook kopers uit Afrika en de VS behoren tot de klantenportfolio. Enkele jaren geleden verkocht Venalis een designbureau uit de collectie Maarten Van Severen aan een Nederlandse dame in Hongkong. Zij gaf de opdracht te leveren in New York. Specifieke weefgetouwen vertrekken dan weer richting Noord-Afrika.

Naast het afhandelen van faillissementen doet Venalis Veilinghouders in Vlaanderen ook stockverkoop en elke dag lopen al snel 30 verschillende veilingen. Venalis Veilinghouders beheert 5.000 m² aan beveiligde magazijnen op diverse locaties.

Zowel de locaties in Roeselare als Waregem blijven behouden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier