Veiling van werk van jonge kunstenaars wordt blikvanger van 25 jaar Jeugdhuis Comma in Brugge

Jeugdhuis Comma, het Entrepot en BLVRD-magazine slaan op zaterdag 1 december de creatieve handen in mekaar. Goed voor een 25 uren durend event in De Tank, met workshops, liveradio, een party en … een veiling!

In De Tank, de jongerenstek in de vroegere kantoren van het provinciegebouw op de Burg, laat jong Brugge zich straks van zijn meest creatieve kant zien. Thomas Risteyn, kersvers coördinator van Jeugdhuis Comma: “Ons jeugdhuis viert er zijn 25ste verjaardag en het magazine BLVRD zijn eerste. Wij werken graag en vlot samen, dus leek het ons het geschikte moment om de krachten te bundelen.”

Dwarskop

Jeugdhuis Comma startte in 1993 als Den Dwarskop. Het blad BLVRD – lees: Boulevard – is het initiatief van Sanne De Muynck, een Brugse graficus die samen met andere jongeren dit tweemaandelijks magazine op punt zet.

Voor deze feestelijke gelegenheid wordt De Tank volgende zaterdag ingepalmd door tentoonstellingen, workshops, een filmvoorstelling en dj-sets. Geraak je er niet, kan je het hele feest live volgen vanuit je luie zetel, want Comma.World streamt het hele feest.

Veiling

Maar het meest in het oog springende initiatief wordt ongetwijfeld MARKT!, een heuse veiling met werk van jonge kunstenaars. Wannes Femaut, coördinator bij Het Entrepot, verduidelijkt: “Jonge kunstenaars vinden het vaak moeilijk om hun werk op de markt te brengen. Galerijen vragen soms een verbazend hoge commissie op een werk, wij garanderen dat de opbrengst integraal naar de kunstenaar gaat. Daarom noemen wij MARKT! een Fair Art Fair.”

Het Entrepot stelt een expert aan die met de jonge kunstenaars meedenkt omtrent het bepalen van een prijs en het presenteren van hun werk in De Tank.

Praktisch: zaterdag 1 december, in De Tank, Brug 4, Brugge. In de namiddag is er vanaf 14 uur de expo en kunstbeurs van en met jonge kunstenaars. Om 20 uur start de kunstveiling. In de kelder van De Tank wordt gefeest van zaterdagmorgen 9 tot zondagmorgen 10 uur.

(PM-foto MVN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.