Veiling van oude Brugse kerstverlichting brengt 17.000 euro op en een pronkstuk al opgehangen in Sint-Annakerkstraat

De oude kerstverlichting die de Brugse burgemeester Dirk De fauw en schepen Minou Esquenet lieten veilen. © Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

De veiling van de oude Brugse kerstverlichting, die vroeger de winkelstraten sierde, heeft 17.000 euro opgebracht. Dat meldt de Brugse schepen van Klimaat en Patrimoniumbeheer Minou Esquenet.

In het kader van een duurzaam beleid en een hergebruik van de kerstverlichting, bood de stad Brugge 38 stukken oude kerstverlichting aan op een veiling. Die bleek een succes, want alle loten kregen een nieuwe eigenaar”, zegt schepen van Minou Esquenet.

Tweede leven

“We kregen veel vragen van Bruggelingen, die graag de oude kerstverlichting en dan vooral die met de ‘Brugse B’s’ hadden overgenomen van de Stad. Daarom kozen we ervoor om deze oude verlichting een tweede leven te geven. Alle geïnteresseerden konden tot en met donderdag 18 november via het online veilingplatform Vavato een bod uitbrengen.”

Circulaire economie

“Met die veiling dragen we als stad ons steentje bij aan de circulaire economie en zetten we volop in op hergebruik. Onze inschatting bleek de juiste te zijn: veel mensen boden op de Brugse feestverlichting. Alle 38 stuks werden vlot verkocht voor een prijs die schommelt tussen de 240 en de 1.050 euro. Woensdag kon de feestverlichting worden opgehaald. We wensen de kopers alvast veel plezier met deze Brugse lichtjes.”

Inmiddels waren enkele bewoners van de Sint-Annakerkstraat de eersten om de aangekochte kerstverlichting op te hangen. En ze werkt nog!

Enkele bewoners van de Sint-Annakerkstraat kochten de oude kerstverlichting en hebben die meteen opgehangen aan hun gevel. (foto gf)
Enkele bewoners van de Sint-Annakerkstraat kochten de oude kerstverlichting en hebben die meteen opgehangen aan hun gevel. (foto gf)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.