Veiling ten voordele voor het goede doel in Kuurne levert 17.300 euro op

De veiling leverde meer dan 17.000 euro op. © NSK
Redactie KW

Iets meer dan 200 aanwezigen hebben donderdagavond op domein Maelstede de kunstveiling bijgewoond ten voordele van het project ‘Schenk een school’.

Een handvol sympathisanten kwam enkele maanden geleden op het idee om een grote kunstveiling te organiseren die de nodige geldelijke middelen moest bijeenbrengen om Philip Vertriest, oud-directeur van de gemeentelijke Pienterschool, de kans te bieden om in de stad Leon in Nicaragua – waar hij vorig jaar naar vertrok – een schoolgebouw op te trekken. Zo kan hij zijn grote droom, een onderwijsproject starten voor de kinderen van de armste wijken, realiseren.

Al snel kreeg het project ook de steun van onder meer Johny Voners, Dani Heylen en Herman Verbruggen uit de FC Kampioenen, die gisteren speciaal voor de gelegenheid afzakten naar de veiling. Iets meer dan 50 werken gingen donderdagavond onder de hamer en brachten samen een slordige 17.300 euro op. De West-Vlaamse Bikers (Nicaragua bikers) deden op hun beurt daar nog een schepje bovenop bij het begin van de veiling en schonken aan het project 6.000 dollar.

(NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier