Door de verplichte sluiting van het containerpark werd deze ophaling vervroegd georganiseerd. Wie het wou kon zijn gras en groenafval gratis komen brengen, maar er werd op toe gezien dat de veiligheidsmaatregelen die zijn opgelegd omwille van de coronacrisis, in acht werden genomen.

Zo moest de brenger zelf zijn groenafval in de vuilniswagen deponeren en werd door een opzichter toegezien dat iedereen voldoende afstand hield. Ook in andere deelgemeenten van Middelkerke werd voor het eerst een groenophaling voorzien. Het is de bedoeling om die iedere week met dezelfde tijdstippen te herhalen op zaterdag. Enkel in Lombardsijde is de groenophaling op maandag tussen 18.00 en 19.45 uur.

Door de verplichte sluiting van het containerpark werd deze ophaling vervroegd georganiseerd. Wie het wou kon zijn gras en groenafval gratis komen brengen, maar er werd op toe gezien dat de veiligheidsmaatregelen die zijn opgelegd omwille van de coronacrisis, in acht werden genomen. Zo moest de brenger zelf zijn groenafval in de vuilniswagen deponeren en werd door een opzichter toegezien dat iedereen voldoende afstand hield. Ook in andere deelgemeenten van Middelkerke werd voor het eerst een groenophaling voorzien. Het is de bedoeling om die iedere week met dezelfde tijdstippen te herhalen op zaterdag. Enkel in Lombardsijde is de groenophaling op maandag tussen 18.00 en 19.45 uur.