Veilig waterplezier in het Vaubanpark

Redactie KW

Met de loden hitte was het in het weekend heerlijk vertoeven in het water van de vijver in het Vaubanpark in Veurne. Men kan er een kajak huren en via een doorgang de vijver verlaten en gaan peddelen of surfboarden in het kanaal Duinkerke-Nieuwpoort. Zwemvesten zijn voorzien. De brandweer maakte een deel van de vijver vrij van bodemafval zodanig dat het veilig zwemmen is in deze vijver.

Ook zonnebaden kan op de ligweide voor het cafetaria terwijl de ouders hun spelende kinderen in de gaten kunnen houden. Wanneer de groene vlag gehesen wordt, zijn er redders aanwezig die de zwemmers en watersporters in het oog houden. Het zwemwater word regelmatig gecontroleerd op vervuiling zodanig dat het veilig is voor de baders.

Een fietsstalling is voorzien en de IWVA plaatste er een waterfontein waaruit met een druk op een knop gratis drinkbaar water vloeit. Geïnteresseerden kunnen er terecht iedere namiddag van de week (behalve de maandag) vanaf 13.30 uur tot 17.30 uur.

Om een kajak te huren, is reservatie aangeraden. Uiteraard moeten de geldende coronamaatregelen worden gerespecteerd. Er wordt maximaal een vijftigtal zwemmers toegelaten. (JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier