Veggie, halal, koosjer of kip: Kortrijkse nieuwjaarsreceptie met hamburgers voor iedereen

De meest kleurrijke nieuwjaarsreceptie in Kortrijk. Van links naar rechts herken je Veerle de Zegher, Merijn D'hondt, Vincent Van Quickenborne met Bo en Souad Abihi. © KDS
Redactie KW

Samen een toost uitbrengen op het nieuwe jaar. Het is een traditie die de stad graag in ere houdt. Op zaterdag 4 januari 2020 heet het stadsbestuur alle inwoners vanaf 18 uur welkom aan de verlaagde Leieboorden aan de kant van de Handboogstraat. Dit jaar doet Kortrijk het net iets anders. “We maken er samen de meest kleurrijke nieuwjaarsreceptie ooit van”, klinkt het bij het stadsbestuur.

De overgang van oud naar nieuw staat synoniem met het uitwisselen van nieuwjaarswensen en zoenen. Dat is in Kortrijk niet anders. Het is intussen een traditie dat de stad haar inwoners trakteert bij de start van het nieuwe jaar. De stad trakteert op 3.000 bakjes friet, 3.000 hamburgers, 40 vaten Bockorpils, 330 flessen frisdrank (cola, cola zero, fanta, water), 600 bekers glühwein, 600 bekers chocomelk en 600 bekers soep. Alle dranken worden dit jaar voor het eerst in herbruikbare bekers geserveerd. Dat alles voor het eerst aan de verlaagde Leieboorden.

Van veggie tot koosjer

Nieuw dit jaar: er zijn hamburgers voor iedereen. “Omdat iedereen hamburgers lust, zorgen we er ook daadwerkelijk voor dat iederéén er eentje kan smullen: er zijn runds-, kippen-, veggie- en veganistische hamburgers, gluten- en lactosevrije hamburgers, halal en koosjer hamburgers”, belooft het stadsbestuur. De burgers worden telkens bereid door Kortrijkse slagers.

Ook voor de kinderen

Het stadsbestuur levert dit jaar opnieuw extra inspanningen om de nieuwjaarsdrink ook voor de jongste inwoners aangenaam te maken. Zij kunnen zich uitleven op de avontuurlijke spelelementen van Avanco Adventure. De receptie wordt naar jaarlijkse traditie geopend met een speech en diervriendelijke vuurelementen. GBK band Kortrijk zorgt voor de muzikale sfeer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier