Vegan resto Hashtag Food lijkt op weg naar voortbestaan na succes ‘Wall of fame’ actie

Dave Ruysschaert van Hashtag Food. © Davy Coghe
Redactie KW

Het bekende Brugse vegan restaurant Hashtag Food, dat bedreigd is doordat het pand te koop staat, is goed op weg om het voortbestaan te verzekeren. Hun eerder aangekondigde actie waarbij klanten en sympathisanten een stukje van hun ‘Wall of fame’ kunnen kopen, bracht intussen al 48 procent van het benodigde bedrag op.

Vegan restaurant Hashtag Food, gelegen in de Brugse wijk Kristus Koning, deed enkele weken geleden een opmerkelijke oproep. Doordat het pand waarin hun zaak gevestigd is te koop staat en ze zelf niet direct de middelen hebben om het aan te kopen, gingen ze op zoek naar een oplossing om de nodige centen bijeen te krijgen. Ze willen het immers écht graag zelf aankopen zodat ze kunnen blijven verder werken. “Je kan werkelijk deel worden van ons restaurant, zo groot of zo klein als je zelf wilt. Door een ‘tegel’ te kopen op onze Wall of Fame werk jij mee aan onze toekomst”, liet uitbater Dave Ruysschaert verstaan.

“Hartverwarmend”

De zaakvoerders voorzien vijf verschillende mogelijkheden, volgens jouw financiële mogelijkheden, om een stukje van de muur te kopen waar dan je eigen foto komt. Naast eeuwige dankbaarheid krijg je in ruil ook diverse mogelijkheden om in de zaak te komen eten. En intussen hebben de zaakvoerders ook goed nieuws over het verloop van de actie. “Drie weken na de lancering van onze oproep hebben we 48 procent van ons doel bereikt”, stelt Dave Ruysschaert. “Dit is ongelooflijk hartverwarmend. Je kan nog steeds een stukje op onze Wall of Fame bemachtigen; die wordt steeds groter.”

Pijlen op bedrijven

Over welk bedrag het gaat en hoeveel er nog nodig is, wil Dave liever niet uitweiden. Maar dat ze al bijzonder tevreden zijn, is wel duidelijk. “Opmerkelijk is dat we niet alleen gesteund worden door onze vaste klanten, maar ook door mensen die hier zelden of zelfs nooit over de vloer komen”, zegt Dave. “We wachten voorlopig nog op nieuws van de bank. En wat de actie verder betreft gaan we nu ook onze pijlen richten op bedrijven voor de grootste tegels op onze Wall of Fame.” (PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier