Veertigste Sint-Maartenstoet trekt door Ardooie

(foto JM)
Redactie KW

Op zaterdag 6 november trekt de Sint-Maartenstoet voor de veertigste keer door de straten van Ardooie. Op de vooravond van de feestelijkheden is er de avondwandeling, maar daarvoor zijn alle kaarten al de deur uit. “Je kon online bestellen. In enkele minuten tijd waren de 800 kaarten verkocht”, zegt secretaris Luc Vanneste.

Op 6 november staat de hele namiddag in het teken van de kinderen. Ze worden om 14 uur in het Hofland ontvangen door Mike de clown. Sven leert er hen circustechnieken aan, er is een bietenwedstrijd en Maartijntje, de jonge helper van de Sint, staat garant voor een hippe kinderfuif.

In afwachting van de stoet wordt het publiek geanimeerd door tal van straatartiesten: Agent 16 rijdt rondjes op de retrotrotinette, Firebith is een mobiele vuuract en de Charming thief is een zakkenroller.

Vuurwerk

De veertigste stoet start om 17 uur in de Motestraat en gaat via de Kortrijksestraat, de Prinsendreef en de Roelensstraat naar het Marktplein. Via de Stationsstraat, de Cauwestraat en de Bonquetstraat gaat het naar de Van Gheluwestraat en de Watervalstraat terug naar de Stationsstraat en het Marktplein. Op het Polenplein is er choco en koekenbedeling voor alle deelnemende kinderen.

Op de Markt, het Polenplein en het Mgr. Roelenspark staan er drie tenten voor de avondanimatie waar er optredens zijn van Maximus, Raf en Ginette, Denis Cartier, Laura Lynn, Gregg en Freddy de Vadder. Met de verbranding van Pietje Pek en het vuurwerk in het Volkspark wordt deze editie van de Sint-Maartensfeesten afgesloten om 21 uur. Alle activiteiten worden gratis aangeboden.

Het centrum van de gemeente zal moeilijk bereikbaar zijn en er geldt parkeerverbod in de straten waar de stoet voorbij trekt. Wie naar de stoet komt, kan parkeren aan OVA en aan de Ark. (JM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.