Veertigste rommelmarkt op de Streuvelswijk in Vlamertinge

Donald Lecleire en Herwig Wydoodt staan al jaren in voor de organisatie van de rommelmarkt. (foto EG)
Redactie KW

Op zondag 22 augustus van 6 tot 18 uur vindt de 40ste editie van de rommelmarkt op de Streuvelswijk in Vlamertinge plaats. Donald Lecleire en Herwig Wydoodt staan beiden in voor de organisatie.

In 1980 organiseerde het toenmalig Streuvelswijkcomité de eerste kinderrommelmarkt. Voorzitter Donald Lecleire (77) en ondervoorzitter Herwig Wydoodt (68) waren de stichters van het comité. “Achttien jaar lang organiseerden we tal van activiteiten zoals playbackshows, stoeten en wijkspelen waar onder meer de Geithoek, de Brandhoek, het dorp en de brandweer aan meededen”, vertelt Donald.

“Nadien hield het wijkcomité op te bestaan bij gebrek aan medewerkers. We hebben toen aan een aantal Vlamertingse verenigingen 25.000 frank geschonken. We vonden dat we het geld dat we in kas hadden het best aan de plaatselijke verenigingen konden geven. Intussen zetten Herwig en ik de rommelmarkt verder. Volgend jaar bestaat de wijk 50 jaar en dat laten we niet onopgemerkt voorbijgaan. We weten nog niet wat we precies zullen organiseren. Het is dus nog onder voorbehoud”, benadrukt Donald.

Goedkope standplaatsen

“De rommelmarkt is steeds een succes”, pikt Herwig Wydoodt in. “Dit komt ook omdat we de prijs van een standplaats zeer laag houden. Bij ons betaalt men amper 3 euro voor 10 lopende meter en men hoeft niet vooraf in te inschrijven. De auto’s van de standhouders mogen bij hun stand blijven staan. Plaatselijke bewoners dienen wel in te schrijven.”

“Er is geen eet- of drankverkoop toegestaan. Het feestcomité van Elverdinge zal met een dranktent staan. Wij verkopen enkel ijsjes en braadworsten om uit de kosten te geraken. De geldende coronamaatregelen zijn wel van toepassing”, geeft Herwig mee. (EG)

Info: Donald Lecleire, 057 20 47 64 of 0486 03 14 90 en Herwig Wydoodt, 057 20 84 58 of 0496 72 96 27.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.