Veertig uren non-stop pop-up voor Music for Life in Kuurne

Foto BRU © BRU
Redactie KW

Chiro Sint-Michiel feest veertig uur lang ten voordele van De Warmste Week van Studio Brussel. Vanaf vrijdag 15 december tot en met zondagmiddag 17 december neemt de kookploeg van de Kuurnse Chiro het initiatief voor diverse activiteiten op Hoeve Vande Walle.

De voorbije twee jaar organiseerde de kookploeg van Chiro Sint-Michiel een grote pannenkoekenbak, maar dit jaar gooien ze het over een totaal andere boeg. Met een pop-up bar en een hele resem activiteiten vieren ze veertig uur lang feest ten voordele van het goede doel. “Het idee voor onze Fjirtig Euren ontstond op een eerder ludieke manier”, vertelt Jeroen Dujardin, een van de kookouders. “Onze collega Filip Claerhout mag dit jaar veertig kaarsjes uitblazen en meteen dachten we aan een groot feest. Gezien zijn leeftijd voegden me daar meteen de tijdspanne van veertig uren aan toe (lacht).”

Al snel werd het initiatief gekoppeld aan De Warmste Week van Studio Brussel en ook dit jaar gaat de opbrengst naar vzw Candle in the Dark. “Dat is een vereniging die wetenschappelijk onderzoek naar gentherapie voor erfelijke oogafwijkingen financiert”, legt Jeroen verder uit. “Het fonds helpt behandelingen te ontwikkelen om uiteindelijk een remedie tegen een aantal erfelijke vormen van blind- en slechtziendheid te vinden.”

Hutsepot met worst

Het startschot van onze pop-up wordt gegeven op vrijdagavond 15 december. Naast een optreden van de coverband Retired Punx staat ook The Ed Sullivan Quartet op het programma, gevolgd door diverse dj’s. Ook ‘s nachts blijven de poorten van Hoeve Vande Walle open. Na lang puzzelen hebben we de planning voor de bediening in de bar rond gekregen“, glimlacht Jeroen. “Naast mensen van de kookploeg, toonden ook heel wat andere Chiro-mannen en -vrouwen en tal van andere vrijwilligers zich bereid hun steentje bij te dragen.”

“Wie verzot is op hutsepot met worst komt trouwens op zaterdagmiddag helemaal aan zijn trekken. In de namiddag is er een uitdagende fotozoektocht voor kinderen en kunnen de zoetekauwen genieten van koffie met taart en een stevige foute bingo. Wijnliefhebbers kunnen dan weer terecht bij sommelier Francis Watteeuw. Hij maakt fijnproevers in de vooravond wegwijs in de wondere wereld van de Italiaanse wijn.” De Fjirtig Euren worden afgesloten met een brunch, inclusief aperitiefconcert van Salade de Fruits op zondagvoormiddag. Doorlopend worden kerstkaartjes aangeboden en is er een gezellige bar waar de beste platen gedraaid worden.

Het volledige programma van de Fjirtig Euren is terug te vinden via het Facebookevenement. Aftrap op vrijdagavond 15 december om 20 uur in Hoeve Vande Walle. (BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier