Veertig nieuwe kavels langs de Woestenstraat in Oostvleteren

Redactie KW

Maandagmiddag werden door de West-Vlaamse Intercommunale WVI de wegeniswerken aangevat voor een nieuwe verkaveling tussen de Edmond Devloostraat en de Woestenstraat.

Er wordt opnieuw extra woongelegenheid gecreëerd voor veertig gezinnen.

Geert Sanders, voorzitter van de WVI: “Met de start van de infrastructuurwerken nemen we een aanvang met de uitbreiding van de verkaveling Edmond Devloostraat, langs de Woestenstraat in Oostvleteren. De nieuwe verkaveling zal een oppervlakte hebben van 1,9 hectare.”

“De gemeente Vleteren en de WVI hebben voor de realisatie van het woonproject intensief samengewerkt met de sociale huisvestingsmaatschappij De Mandel. De gronden zijn ingekleurd als woonuitbreidingsgebied, en kunnen enkel ontwikkeld worden voor de realisatie van een sociaal woonaanbod, waarbij de vergunning moet aangevraagd worden door een sociale woonorganisatie. Met De Mandel hebben we samen de gronden verworven. Vervolgens werd in nauw overleg met de gemeente Vleteren een plan uitgewerkt, waarbij de WVI twintig sociale bouwkavels zal realiseren, en De Mandel tien nieuwe sociale koopwoningen en tien sociale huurwoningen”, aldus nog directeur Geert Sanders.

Het archeologisch onderdoek, dat de WVI 150.000 euro kostte, is afgerond. Binnen de verkaveling zorgt de WVI voor een gevarieerde mix aan woontypologieën met twaalf kavels voor halfopen en acht kavels voor open bebouwing. Men hoopt klaar te zijn met de kavels tegen de zomer van 2018. Ondertussen volgt een infovergadering.

“De kavels zijn tussen de 335 en 675 m² groot. Supergroot dus voor deze tijd“, aldus nog Geert Sanders.

Daniël Vanpoucke, voorzitter van De Mandel: “In 2010 werd de wegenis van de eerste fase van de Edmond Devloostraat aangelegd, en in 2011 werden acht nieuwe sociale huurwoningen van De Mandel in gebruik genomen. Nu volgt dus een nieuwe fase, vlakbij het centrum van Oostvleteren. En dat in een rustige omgeving en een zeer aangename woonbuurt met twee groenzones en een speelzone. De Mandel zal er tien koopwoningen en tien sociale huurwoningen realiseren, verdeeld over twee fasen, van telkens twee maal vijf woningen.”

Burgemeester Stephan Mourisse (LVP): “De nieuwe verkaveling zal zorgen voor een verder stuk afwerking van de dorpsrand. De verkaveling krijgt een uitweg op de N8 Ieper-Veurne, rechtover het lokale politiecommissariaat. Op dat punt op de N8 wordt een langwerpige verkeersheuvel aangelegd, vergelijkbaar met een rond punt. Dezelfde constructie komt er ook aan de lichten bij de Kortekeer. De vraag naar nieuwe kavels in Vleteren blijft erg groot. Dat is ook het geval in Woesten en Westvleteren. Maar als kleine gemeente blijft het een gevecht met de overheid om nieuwe verkavelingen te krijgen. Nochtans zijn die echt van levensbelang voor de lokale handelaars, de scholen, het verenigingsleven en dergelijke meer.”

(AHP-Foto RVL)

Geïntereseerde kandidaat-kopers kunnen zich reeds vrijblijvend inschrijven voor de aankoop van een lot bouwgrond via https://www.wvi.be/aanbod/wonen. Voor een koop- of huurwoning kan men terecht bij bouwmaatschappij De Mandel via www.mandel.be, waar men zich vooraf dient in te schrijven op een wachtlijst. De toewijzing gebeurt op basis van de datum van inschrijving. Wie eerst inschrijft, heeft dus de beste kansen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier