Veertig huisjes ruimen plaats voor groenzone met park- en speelfunctie

Schepen Dirk Gilliaert toont de site waar de assistentiewoningen stonden. © LC
Redactie KW

De 40 huisjes in Middelkerke die tot voor kort dienst deden als assistentiewoning en deel uitmaakten van De Stille Meers zijn allemaal met de grond gelijk gemaakt.

De eerste werken werden uitgevoerd door de gemeentelijke diensten, maar de verwerking van de producten dient te gebeuren door een gespecialiseerde firma volgens een veilige en milieuvriendelijke procedure. Hierdoor loopt de kostprijs van de verwerking hoger op dan de sloop zelf en hebben de werken vertraging opgelopen.

Schepen Dirk Gilliaert ( CD&V): “Ik hoop dat we volgend jaar van start kunnen gaan met de werkzaamheden om de site opnieuw aantrekkelijk te maken. Er komt een groene zone met parkfunctie en ook meer parkeermogelijkheden. Er komen ook speelterreinen voor de kinderen en aangezien petanque populair is in Middelkerke zullen we ook voorzien in petanqueterreinen.”

De bewoners van de 40 huisjes zijn inmiddels allemaal al verhuisd naar een groot nieuw gebouw op dezelfde site. Daar zijn er 48 assistentiewoningen ter beschikking.

(PBM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier