Veertien nieuwe sociale woningen in Sint-Eloois-Vijve meteen volzet

Schepen Philip Himpe, schepen Pietro Iacopucci, directeur Helpt Elkander Christ Bossuyt en schepen Rik Soens aan de voorzijde van de sociale woningen.© DJW
Schepen Philip Himpe, schepen Pietro Iacopucci, directeur Helpt Elkander Christ Bossuyt en schepen Rik Soens aan de voorzijde van de sociale woningen.© DJW
Redactie KW

Sociale bouwmaatschappij Helpt Elkander en de stad Waregem bouwden op de site van het vroegere containerpark in de Transvaalstraat veertien nieuwe woningen die meteen volzet zijn en vanaf donderdag 1 april zijn bewoond.

De investering bedraagt ruim 2,2 miljoen euro exclusief btw. Aannemer Damman uit Deerlijk voerde de opdracht uit in het kader van de design-en buildprocedure waarbij ontwerp en bouw door hetzelfde bedrijf moeten uitgevoerd.

“Het gaat over 7×2 duo-woningen waarvan 3 woongelegenheden worden verhuurd aan de sociale organisatie De Bolster-De Rank die dan bestemd zijn voor mensen voor wie zelfstandig wonen na een langdurige opname in het ziekenhuis nog te groot is. Dat zijn doorgangswoongelegenheden die de kandidaat-bewoners voor maximum 2 jaar mogen betrekken. De overige 11 zijn voor gezinnen”, verduidelijkt schepen en voorzitter van Helpt Elkander Pietro Iacopucci.

Vraag blijft groot

Voor elk van de woningen waarvan de voorkant zich eigenlijk achteraan bevindt en de achterkant vanop de Transvaalstraat zichtbaar is, zijn er een carport, een tuintje met berging, een eigen parkeerruimte. De bewoners kunnen inrijden vanaf de Vijfseweg via een speciaal voor hen aangelegde inrit en uitrijden via de Transvaalstraat. Ten slotte zijn alle woningen voorzien van voldoende kamers met basiscomfort.

Intussen blijft de vraag naar sociale woongelegenheden (woningen, appartementen) bijzonder groot in Waregem en de deelgemeenten. En de wachtlijst van kandidaat-bewoners is dan ook navenant. Vandaar dat er ook in de nabije toekomst enkele nieuwe projecten op het programma staan. Onder andere op dezelfde site in de Transvaalstraat waar nog een deel van het terrein braakland is.

Nog 15 woningen

“Er komen straks nog eens 15 woningen bij. Dat is de tweede fase van dit project die eind dit jaar van start gaat en in de loop van 2022 verder wordt afgewerkt”, voegt schepen Iacopucci eraan toe. (DJW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.