Veerle Krock volgt Patrick Rozé op als voorzitter van toneelgilde Onder Ons Geluwe

Voorzitter Patrick Rozé stopt na vijftien jaar als voorzitter en wordt opgevolgd door Veerle Krock. (Foto MV)
Redactie KW

Koninklijke toneelgilde Onder Ons Geluwe schrijft geschiedenis. TOOG bestaat meer dan tachtig jaar en heeft met Veerle Krock (47) voor de eerste keer een vrouw als voorzitter. Ze volgt Patrick Rozé (64) op. “Ik was ongeveer vijftien jaar voorzitter”, vertelt Patrick. “Maar ik vond het tijd voor iemand met andere en jonge ideeën.”

“Een vrouw als voorzitter is voor ons helemaal nieuw, maar niet in de regio. Cie Tabloo Menen en Vreugde Na Arbeid Beselare hebben ook een voorzitster”, weet Patrick. “Ik blijf in het bestuur en was eigenlijk van plan om te stoppen wanneer we verhuisden naar het nieuwe gemeenschapscentrum in de Wervikstraat. Dat was dit jaar voorzien maar het dossier kent vertraging. Toen stoppen zou een mooi moment zijn. Nu kon het niet met de opening van het nieuw GC en dus polste ik in heel de groep wie er zich geroepen voelde. Iedereen mocht zijn kandidatuur stellen.”

Veerle Krock was de enige kandidaat. Ze werkt op de permanentie van Familiehulp in Ieper en woont in de Ieperstraat. “Ik heb me altijd geamuseerd in de groep”, vertelt ze over haar engagement. “TOOG heeft een vrij rijke geschiedenis en we willen daarmee verder gaan.” Veerle Krock zat al in het bestuur, acteert en deed al eens de regie. “Veerle houdt de ledenlijst bij en haalt het lidgeld op”, vertelt Patrick. “Ze maakt een werklijst van de taken voor, tijdens en na de voorstelling. Ze hielp mee de kaartverkoop online opstarten. Als Veerle zelf niet op de planken stond, dan stond ze altijd klaar. Met haar man Carl kwam ze het decor schilderen.”

In de genen

“Er zijn niet veel zaken die ik nog niet deed”, lacht Veerle. Een bezige bij dus, die Veerle Krock. Haar vader Frans is erevoorzitter van voetbalclub SK Geluwe. Ze treedt dus als voorzitster in de voetsporen van haar vader. “Het zit in de genen zeker”, lacht ze. “Ik doe het heel graag en ben er graag bij. Ik wil het goed doen. We hebben een heel sterke ploeg, ook achter de schermen. Een dikke merci aan Patrick, de laatste maanden hebben we alles samen gedaan. Dat vond ik echt geestig. Het is goed dat hij in het bestuur blijft.”

Patrick Rozé is tevreden over de opvolging. “Een beter iemand gaan we niet hebben”, geeft hij zijn opvolgster een compliment. “Vorig jaar in januari tijdens de nieuwjaarsreceptie maakte ik bekend dat ik begon aan mijn laatste seizoen. We maakten toen ook de naam van mijn opvolgster bekend. Iedereen in de groep ging volmondig akkoord.”

Veerle Krock neemt haar verantwoordelijkheid op in overleg met haar gezin. “Mijn man Carl Depoortere en mijn kinderen Cisse en Truus en staan er 100 procent achter”, zegt ze. “Carl is net zoals ik: speelt hij niet mee, dan helpt hij.”

Capaciteit

“De goede dingen en tradities wil ik behouden”, aldus Veerle over haar intenties. “Het wordt een uitdaging om voor de producties in 2023 en 2024 externe regisseurs te zoeken. Onze gastregisseurs Jo Lottegier en Patrick Deleu zijn dan niet beschikbaar maar we hebben wel regisseurs in onze eigen groep.”

In de verdere toekomst wordt de verhuizing naar het nieuw GC de prognose is binnen drie jaar een grote stap. “Voor het publiek zal er daar helaas minder plaats zijn”, weet Patrick. “We komen daar uit op 250 zitplaatsen en kunnen geen extra stoelen plaatsen.” “In de polyvalente zaal van Ter Linde is de capaciteit 270 à 280 zitplaatsen”, pikt Veerle in.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier