Veerle Demeulenaere (N-VA) polst naar verkoop veld VK Dadizele

Veerle Demeulenaere. (foto JS) © Jan Stragier
Redactie KW

Nu het nieuwe voetbalstadion voor VK Dadizele en de nieuwe atletiekpiste niet langs de Moorsledestraat komen, peilde fractievoorzitter Veerle Demeulenaere (N-VA) naar de stand van zaken over het huidige voetbalterrein in de Oliekotstraat.

De tijdelijke vergunning is gekoppeld aan jeugdinfrastructuur. Alleen de oude kleedkamers en de kantine zijn eigendom van de gemeente Moorslede. De rest van de gronden niet. “Een kandidaat-koper zou interesse hebben getoond in de voetbalvelden en infrastructuur van VK Dadizele”, aldus Demeulenaere. “Daarop heeft de voorzitter van VK Dadizele een onderhoud gevraagd met het schepencollege, met de vraag of de gemeente geïnteresseerd is in de aankoop van deze velden of een engagement wil aangaan. Op die manier zou de hele infrastructuur niet verloren gaan voor de vele jonge voetballers van Dadizele en omstreken. Wat is het resultaat van die besprekingen ?”

“De voorzitter liet ons weten dat er een kandidaat-koper is, het gaat blijkbaar om een voetbalacademie”, zegt schepen van Sport Jürgen Deceuninck (Sterk). “De jeugd zou daar kunnen blijven. Met die kandidaat-koper willen we zeker het gesprek aangaan maar we hebben nog niemand gehoord. Er is nu een tijdelijke omgevingsvergunning en is er geen rechtszekerheid voor de jeugd van VK Dadizele.”

Twee atletiekclubs

“Sinds de plannen in de Moorsledestraat werden geschrapt, zijn we met de provincie op zoek. Het is geen eenvoudige oefening.” Demeulenaere vroeg ook of er al perspectief is voor de twee atletiekclubs Vrienden Atletiek Dadizele (VAD) en de Dadizeelse Parklopers (Dapalo), die al lang een piste beloofd zijn. “Ik was al in gesprek met de beide clubs en weet wat hun noden zijn op korte termijn in afwachting van eventueel een nieuwe locatie”, aldus de schepen. “We zijn nog altijd aan het zoeken met de provincie.”

“Dat de terreinen in de Oliekotstraat zonevreemd zijn, is niet het standpunt van de gemeente”, aldus schepen Sherley Beernaert (Sterk). “Het zijn hogere instanties die voor ons beslissen.” Fractievoorzitter Sigrid Verhaeghe (Groep a) pleitte om vanuit de voltallige gemeenteraad een positie in te nemen en aan te dringen bij de provincie en Vlaanderen om het dossier terug in gang te steken.

Voorkeur

“Dadizele is niet zo groot en we hebben niet veel mogelijkheden”, geeft burgemeester Ward Vergote (Visie) aan. “VK Dadizele heeft veel jeugdspelers. Voor ons geniet de Oliekotstraat nog altijd de voorkeur. We gaan het niet kopen vooraleer er een definitieve vergunning is.” (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier