Veemarkt verkocht: zondagsmarkt moet op zoek naar andere locatie

De zondagsmarkt op de Veemarkt in Sint-Michiels. © SR
Redactie KW

De Brugse Marktkramersbond moet op zoek naar een nieuwe locatie voor de wekelijkse zondagsmarkt. Die vindt plaats op de Veemarkt in Sint-Michiels, maar die site is verkocht aan een projectontwikkelaar. Het stadsbestuur eist dat er een zone voorzien blijft voor de marktkramers.

Voorzitter Hedwig Demeulenaere van de Marktkramersbond vernam dat de terreinen van de Veemarkt verkocht zijn aan een Oostkampse projectontwikkelaar, die de site op termijn wellicht zal verkavelen. De Marktkramersbond moet dus op zoek naar een nieuwe locatie.

Eenvoudig wordt dat niet. “Want zo gemakkelijk vind je geen terrein voor 87 marktkramers“, zucht hij. “Daarnaast moet er ook nog parking zijn, een toilet voor de marktkramers en klanten en bij voorkeur ook een horecazaak in de buurt.”

Volgens Hedwig is het plein aan de achterkant van het station in Brugge het meest geschikt. Al moet hij daarvoor eerst nog gesprekken aanknopen met de drie eigenaars. “Het toilet, de horecazaak en fietsstaanplaatsen zijn er alvast”, zegt hij. “De uitbaters van het toilet en de horecazaak zijn bereid om op zondag vroeg te openen. Maar waar we ook belanden, we zullen sowieso weer moeten investeren om die nieuwe locatie te promoten.”

Al hoeft het helemaal zo ver niet te komen. Brugs schepen Franky Demon maakt zich sterkt dat de markt zal kunnen blijven plaatsvinden op de Veemarkt. De stad eist dat de nieuwe eigenaars een zone voorzien voor de marktkramers. (SR/SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier