Veel winnaars op geslaagde lightversie kermis

Winnaars van de wandelzoektocht. © (Foto GF)
Redactie KW

Rekening houdend met de coronamaatregelen bokste het kermiscomité van Boezinge een light versie van de jaarlijkse kermis in elkaar. Een light versie met heel wat ‘doe’ activiteiten en dat werd fel gesmaakt. Boezingekermis vorig weekend was één van de weinige kermissen in de streek die op de valreep doorging.

Om het dorp op te fleuren kregen de inwoners van Boezinge enkele dagen voor het kermisweekend elk een zonnebloem in hun kot met als aanzet hun voorgevel of voortuin te versieren en daar werd een wedstrijd aan gekoppeld. De mooiste gevel was volgens de jury in de Diksmuidseweg 456. Top drie werd vervolledigd door Bloemendale 63 en Ravestraat 10.

De kermisquiz zaterdagavond in de kerk kende heel wat bijval, 16 ploegen tekenden present en uiteindelijk won het team Horta met Bart Denhert, Wim Duran en Guy Van De Castele voor de ploeg Wieder, gevolgd door Sassport Boezinge en WC De Sasspurters.

Tijdens de autoloze zondag met activiteiten in het verkeersvrije dorp kon men deelnemen aan een plaatselijke wandelzoektocht, dit naast een fietszoektocht van 20 km in en rond Boezinge tussen zaterdag en woensdag. Voor de kinderen was er een iedereen prijs straatkrijttekenwedsrijd.

Winnaars van de fietszoektocht.
Winnaars van de fietszoektocht.© (Foto GF)

Bedoeling was om op donderdagavond, in plaats van het afgelaste vuurwerk, er met een algemene kermisprijsuitreiking nog een gezellige dorpsbijeenkomst van te maken, maar die vlieger ging door de verstrengde coronamaatregelen van maandag niet op. Alle verdere kermisactiviteiten werden, in navolging van de veiligheidsraad, door het stadsbestuur verboden of afgelast waardoor alle winnaars hun prijs aan huis kregen. Jammer voor de kermiskramen die na lange tijd inactiviteit een goed coronaproof weekend draaiden in Boezinge maar dan weer dicht moesten.

Ondanks de vroege afsluit toch een pluim voor het Boezingse kermiscomité dat gezien coronatoestanden en annulatie van verschillende normale kermisactiviteiten er in slaagde om als één van de weinige gemeenten in de regio hun inwoners een geslaagde lightkermis aan te bieden.De krijttekenwedstrijd werd algemeen gewonnen door Adina Desodt ( -7j). Iben Dumortier won in de cat. van 7 tot 9 j, en Jitske Vercaigne in de cat. van 10 tot en met 12 jaar.

De Fietszoektocht werd na lottrekking (3 deelnemers met 16 op 17) gewonnen door de familie Familie Geeraert – Claeys. De foto wandelzoektocht werd gewonnen door de familie Familie Turck – Lauwers. Er werden 21 juiste formulieren ingediend en de schiftingsvraag (kostprijs aangekochte producten bij De Spar ) was 27,07 euro.

Winnaars van de zonnebloemwedstrijd.
Winnaars van de zonnebloemwedstrijd.© (Foto GF)

(FB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.