Auteur Astrid Haerens trok deze lente op vraag van het intercultureel samenwerkingsproject Achthoek rond in het noorden van de Westhoek. Ze sprak met ruim 200 mensen en verwoordde dat in gedichten over de gemeenten Alveringem, De Panne, Diksmuide, Lo-Reninge, Koksijde, Houthulst, Veurne en Nieuwpoort. En koppelde die aan een multimediale website met uniek beeldmateriaal.

Er werd ook een film gemaakt over het project. Dat alles kregen de toeschouwers in première te horen en te zien in de intieme setting van de kerk. Enkele plaatselijke dichters droegen ook gedichten voor over de Westhoek. Augustijn Vermandere zorgde voor de muzikale noot. De avond werd afgesloten met een hapje en een drankje in OC Oude Brouwerij.

(KVCL)

Auteur Astrid Haerens trok deze lente op vraag van het intercultureel samenwerkingsproject Achthoek rond in het noorden van de Westhoek. Ze sprak met ruim 200 mensen en verwoordde dat in gedichten over de gemeenten Alveringem, De Panne, Diksmuide, Lo-Reninge, Koksijde, Houthulst, Veurne en Nieuwpoort. En koppelde die aan een multimediale website met uniek beeldmateriaal. Er werd ook een film gemaakt over het project. Dat alles kregen de toeschouwers in première te horen en te zien in de intieme setting van de kerk. Enkele plaatselijke dichters droegen ook gedichten voor over de Westhoek. Augustijn Vermandere zorgde voor de muzikale noot. De avond werd afgesloten met een hapje en een drankje in OC Oude Brouwerij. (KVCL)