https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Veel stoffelijke schade maar geen gewonden bij ongevallen in Beerst en Kortemark

Redactie KW

Bij twee verkeersongevallen zondagochtend op het grondgebied van politiezone Polder was er heel wat stoffelijke schade, maar raakte niemand gewond. In Kortemark werd een straat afgesloten door een afgeknakte elektriciteitspaal.

Een eerste ongeval gebeurde zondagochtend vroeg rond 5.40 uur in de Pouckestraat in Beerst nabij Diksmuide. Een 57-jarige dame die vlak in de buurt woont reed vanuit de richting van Keiem richting Beerst toen ze plots de controle over het stuur van haar BMW 5-reeks verloor. Ze knalde aan de kant van de weg op een boom. De wagen werd zwaar geraakt en moest getakeld worden, maar de vrouw bleef gelukkig ongedeerd. De politie kwam ter plaatse voor de nodige vaststellingen en de vrouw legde een negatieve ademtest af.

Dat was niet het geval bij een verkeersongeval in de Koekelarestraat in Kortemark dat even later gebeurde. Rond 7.10 uur week de bestuurder van een Ford Transit van zijn rijbaan af en reed daarbij een elektriciteitspaal aan. Die knakte en kwam over de weg te liggen. De Ford kwam na de impact op de zijkant van de weg te liggen. Politie en brandweer gingen ter plaatse. De politie deed de nodige vaststellingen en de bestuurder van de Ford Transit legde een positieve ademtest af.

Door het ongeval was er ernstige verkeershinder en werd de Koekelarestraat tijdelijk afgesloten. De brandweer voorzag in een omleiding. Fluvius kwam ter plaatse om de elektriciteitspaal weg te nemen en te vervangen maar dat duurde nog tot na de middag.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.