Veel lof voor vredeslied ‘Nooit Meer Oorlog’ in Knokke-Heist

In Knokke-Heist vond voor de 45ste keer de Canadese Bevrijdingsmars plaats. Op die manier huldigen zij al jarenlang de Canadese militairen die Knokke-Heist in 1944 kwamen bevrijden.

De slotplechtigheid vond plaats in aanwezigheid van burgemeester Graaf Leopold Lippens, de ambassadeur van Canada, Mr. Olivier Nicoloff, en de Ere-Consul van Canada, Frédérick L. Agneessens.

Na de hulde van het aanwezige peloton Canadese militairen en de organisatoren van de mars stelde de Ere-Consul van Canada met enige fierheid het nieuwe project van Mieke, Oscar Harris, Bandit en het kinderkoor De Fonteintjes uit Passendale voor: No More War – Nooit Meer Oorlog!

Alle aanwezigen waren onder de indruk van het bekijken van de video en gaven een langdurig applaus. Hierna werden de eerste exemplaren van de dvd door de artiesten aan de burgemeester en andere prominenten aangeboden. De creatie is een dvd-videoclip, waarop een medley van liedjes staat: We’ll Meet Again, White Cliffs of Dover, Over The Rainbow, A Song fort he Children, enz. gebracht in het decor van de graven.

De presentaties op deze video wordt in verschillende talen gegeven door Geert Bourgeois, Minister-President van de Vlaamse Regering en Frédérick L. Agneessens, Ere-Consul van Canada. Het idee van dit project is geboren, nadat bezoekers aan de Tyne Cot begraafplaats in Passendale te kennen gaven iets te willen doen voor de gewone soldaten, die hun leven gaven voor onze vrijheid. Kleinkinderen, achterkleinkinderen en afstammelingen van de soldaten die er begraven liggen, komen van over de hele wereld om er hun persoonlijke hulde te brengen aan die vaak onbekende helden.

(PADI)

Info : www.marcdecoen.bewww.bandit.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.