https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Veel interesse bij jeugd voor infoavond Theater Buitenbeentje

Theater Buitenbeentje kon rekenen op heel wat interesse tijdens de infoavond. (foto TV)
Redactie KW

Jeugdtheatergroep Theater Buitenbeentje kan rekenen op heel wat aanstormend talent. Tijdens de infoavond op vrijdag 3 september kregen de aanwezigen tekst en uitleg over het komende toneeljaar. Het bestuur bouwt verder op de plannen van vorig jaar en wil in maart uitpakken met ‘Hamlet’.

Voorzitter Gert Janssens is positief over de start van het nieuwe toneeljaar. “Vorig jaar hadden we een team jeugdacteurs klaargestoomd om Hamlet te spelen. Maar omdat de productie noodgedwongen een jaar uitgesteld werd, was het tijdschema niet meer voor iedereen haalbaar, en moesten we op zoek naar enkele nieuwe spelers. Nieuw talent meldde zich al snel aan, waardoor we met een gerust hart onze productie van Hamlet kunnen hervatten. We zijn bovendien blij dat er heel wat spelers hun engagement kunnen verderzetten”, aldus de voorzitter.

To be or not to be

Voor de regie kan de groep ook dit jaar weer rekenen op regisseur Danny Verlinden. “Eind september gaan we al starten met de eerste lezingen van Hamlet”, zegt de regisseur. “Ook dit jaar stelden weer heel wat meisjes zich kandidaat, wat perfect past in mijn plannen. Ik wil namelijk een moderne versie van Shakespeares productie brengen. In de tijd van Shakespeare speelden mannen de vrouwenrollen. Ik wil net het omgekeerde doen en laat de meeste mannenrollen spelen door meisjes. Hiermee wil ik op een ludieke manier verwijzen naar de vernieuwende en moderne maatschappij.”

“Ook het stuk zelf krijgt een eigentijds karakter. Ik ga de spelers geen moeilijke zinnen van buiten laten leren, maar schotel hen een aangepaste tekst voor. De taal is aangepast, maar de verhaallijn blijft grotendeels dezelfde. Hamlet is trouwens een productie die heel wat acteurs op hun palmares willen hebben. Wie kent de legendarische woorden uit Hamlet to be or not to be nu niet? Laten we hopen dat het deze keer echt to be is, en dat we in maart onze productie kunnen voorstellen aan het publiek.”

“Nooit te veel spelers”

Het bestuur van Buitenbeentje is blij met de grote opkomst. “Wie wil, kan nog altijd aansluiten bij Theater Buitenbeentje”, zegt Gert Janssens. “We kunnen nooit te veel spelers hebben. Het is altijd mogelijk dat een speler noodgedwongen moet afhaken. En er volgen ook snel weer nieuwe producties. We willen vanaf nu ook focussen op het ganse theatergebeuren. Als de pandemie het toelaat, zullen we binnenkort met onze jonge acteurs eens naar een toneelstuk gaan en indien mogelijk een productiehuis bezoeken om een kijkje te nemen achter de schermen.”

Bestuurslid Amelie Vandewalle, die zelf nog meespeelde in een eerdere productie van Buitenbeentje, ‘God is een meisje in een plastieken tuinstoel’, heeft alleen maar goede herinneringen aan de repetities en de voorstellingen. “Samen met de andere spelers en de regisseur vormden we een hechte groep. Ik viel zelfs een beetje in een zwart gat na de laatste voorstelling. Dit jaar heb ik helaas geen tijd om mee te spelen, maar ik ben er zeker van dat er heel wat talent bij de kandidaten zit.”

Iedereen die geboren is tussen 2000 en 2007, kan zich aansluiten bij Theater Buitenbeentje door te mailen naar theaterbuitenbeentje@gmail.com.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.