Veel drukker bij hoeveslagerij Mandeldaele sinds coronacrisis

© CLY
Redactie KW

Het is niet allemaal kommer en kwel bij winkeliers en kleine zaakvoerders. Zo heeft de coronacrisis ervoor gezorgd dat de hoevewinkels van de korte keten de bestellingen moeilijk kunnen bijbenen en een veel grotere omzet realiseren dan voor de crisis. Dat is onder meer het geval voor hoevewinkel Mandeldaele in de Dentergemstraat.

“Het is inderdaad juist dat het aantal bestellingen van onze hoeveproducten sterk gestegen is. Het ziet er naar uit dat de coronacrisis de mensen heeft doen inzien dat het veel veiliger is hun inkopen te doen in een winkel van de korte keten, waar de kwaliteit heel hoog is en producten door heel weinig handen worden aangeraakt bij de bereiding. De groenten komen rechtstreeks van het veld zonder de behandeling door tussenpersonen. Hetzelfde geldt voor de vleeswaren en zuivel. Door de uitschakeling van tussenpersonen is de kans op besmetting dan ook uiterst klein. Bovendien wordt alles in de meest hygiënische omstandigheden aangeboden.”

Hoop voor de toekomst

“Opvallend zijn de telefonische bestellingen, die dan door ons aan huis worden geleverd. Ik vind de stijging van de omzet heel leuk, maar hoop vooral dat dit een positieve evolutie brengt voor de toekomst. Dit niet alleen bij ons, maar ook bij andere landbouwers die hard hun best doen om producten aan te bieden die kwalitatief hoog zijn. Bovendien is het nu ook mooi meegenomen om met dit mooie weer eens een kijkje te nemen op een boerderij waar het landwerk in deze periode niet stil staat”, besluit uitbaatster Evelyn Vanspeybrouck. (CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier