Vechtende asielzoekers in Sijsele worden naar een ander centrum overgeplaatst

© JVM
Jan Van Maele
Jan Van Maele Medewerker KW

De aanstoker van het gevecht mocht gisterenavond het ziekenhuis al snel verlaten en werd meteen overgeplaatst. Drie andere amokmakers mochten een nachtje in de cel doorbrengen en ook zij zullen overgeplaatst worden.

Gisteren brak in de vooravond in het asielcentrum in Sijsele Damme een grootschalige vechtpartij onder de asielzoekers uit. De aanleiding is niet meteen duidelijk, maar de situatie escaleerde al snel. Een twintigtal asielzoekers ging met elkaar op de vuist. Meerdere patrouilles van de lokale politie, versterkt met een interventieteam, trokken ter plaatse. Er vielen twee gewonden. Één iemand werd naar het ziekenhuis overgebracht. Drie mensen werden bestuurlijk aangehouden. Rond 19 uur keerde de rust terug in het asielcentrum.

Volgens onze informatie is een en ander begonnen vanuit een conflict tussen een man en drie jongeren, die zich door hem uitgedaagd voelden. Het conflict is geëscaleerd en mondde dus uit in een vechtpartij. De man, die aanzien wordt als de aanstoker, incasseerde meerdere klappen en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De verwondingen bleken echter niet al te ernstig en hij mocht het ziekenhuis al vlug verlaten. Hij is gisterenavond nog overgeplaatst naar een ander asielcentrum, een procedure die wel vaker toegepast wordt bij asielzoekers die amok maken in hun opvangcentrum. De drie andere jongeren, die betrokken waren, hebben de nacht doorgebracht in de cel in Brugge. Zij worden vandaag in de loop van de dag vrijgelaten en ook zij zullen elk naar een ander asielcentrum overgeplaatst worden. De directie van het asielcentrum liet weten dat zij geweld op geen enkele manier tolereert, vandaar de kordate aanpak met onmiddellijke verwijdering. (JVM-PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier