VDAB uit de startblokken voor nieuwe vestiging in Roeselare

Redactie KW

Die vestiging komt aan de Pildersweg op de gelijknamige industriezone, vlak bij de uitrit van de E403. Ze moet in gebruik zijn tegen 2023-2024.

Al enkele maanden vinden er opleidingen van VDAB (Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling) plaats op de terreinen ter hoogte van de afrit Roeselare Haven. Het gaat meer bepaald om de opleidingen hijsmachines, verreiker, autolaadkraan, hoogtewerker en torenkraan, en de opleidingen bouwplaatsmachinisten en wegenbouwers.

De Vlaamse Regering gaf op 7 juli 2017 groen licht voor de realisatie van een nieuwe VDAB-vestiging in Roeselare. In de zoektocht naar een geschikte locatie hiervoor, kwam men terecht bij de site die ingesloten ligt tussen de autosnelweg E403, de Kachtemsestraat, het bedrijf Poco Loco en het kanaal Roeselare-Leie. Het braakliggend terrein werd ondertussen genivelleerd en gebruiksklaar gemaakt.

Op 21 december 2018 kon VDAB overgaan tot de definitieve aankoop van de terreinen. De komende jaren zal er werk worden gemaakt van de realisatie van de nieuwe vestiging waar alle aspecten van de VDAB-dienstverlening zullen geïntegreerd worden en waar ook de partners van VDAB nauw bij betrokken zullen worden. .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier