VBS ’t Nieuwland organiseert muzische tocht als afsluiter

Matthias Allegaert en zijn leerlingen nodigen iedereen uit voor deze muzische tocht.© foto WD
Matthias Allegaert en zijn leerlingen nodigen iedereen uit voor deze muzische tocht.© foto WD
Redactie KW

Normaal is er in januari een schoolfeest met optredens in de Europahal. Dat kon dit jaar niet en dat heeft de directie en leerkrachten van VBS ‘t Nieuwland aan het denken gezet. Dat bracht hen bij een wandeltocht van 5,1 km doorheen Tielt waarbij je ogen te kort zult komen om alles te aanschouwen.

“We zochten naar een concept dat voor iedereen haalbaar is”, vertelt Matthias Allegaert (31), leerkracht van het vijfde leerjaar. “Het was eerst de bedoeling om ook live-optredens te doen, maar daarvoor was het nog iets te vroeg. Daarom kozen we voor QR-codes. Dat houdt in dat je die codes met de smartphone scant en dan zie je filmpjes waarin leerlingen dansen, zingen, jongleren… Zo hebben we 20 groepjes die iets muzisch brengen. Vier groepjes leerkrachten wilden niet onderdoen en zetten ook hun beste beentje voor. Het wordt dus een verrassende, ontroerende, grappige en vooral een plezierige tocht over 5,1 kilometer die loopt van 6 tot en met 27 juni.”

Mooi concept

“We hebben een 250-tal inschrijvingen en zijn daar heel tevreden mee. Het is een wandeltocht én een speurtocht, vooral voor de leerlingen en hun ouders. Maar iedereen in Tielt kan die wandeltocht doen zodat ze kennis kunnen maken met de talenten van de school. De prijzen van de speurtocht zijn wel alleen voor de leerlingen en hun ouders.”

“Onze leerlingen die deelnemen, krijgen een goodiebag, waarin heerlijke drankjes en versnaperingen zitten, en ze maken kans via de speurtocht om mooie prijzen te winnen. We hopen op mooi weer en ik denk dat het heel de maand juni best zal meevallen. De start is aan de schoolpoort en op het plannetje staat het volledig te volgen parcours. Een toch wel uniek einde van het schooljaar en misschien zullen we dit mooie concept blijven aanhouden”, besluit meester Matthias. (WD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten