VBS De Ooievaar uit Poelkappelle knutselt voor vzw Koester

Op de foto zien we mama Olena, Kristin Mattheeuws van Koester en juf Griet, omringd door leerkrachten en leden van de ouderraad. © Foto RB
Redactie KW

Leerkrachten, leden van de ouderraad en vrijwilligers knutselen tijdens de kerstperiode ten voordele van vzw Koester. De kerstdecoratie is te koop op de kerstmarkt van 1 en 2 december in wzc De Boomgaard en in de kerk van Poelkapelle na de eucharistieviering van 8 december, alsook tijdens de kerstsong op school op vrijdag 21 december.

De werkgroep ‘Samen voor Koester’ bestaat uit Olena Zelinska, juf Griet Brusselle, leden van de ouderraad en leerkrachten van basisschool De Ooievaar.

“Olena Zelinska en Patrick Vanbeneden zijn de ouders van Vanya Zelinska die tijdens het schooljaar 2014-2015 in de derde kleuterklas van De Ooievaar zat. Op 24 mei 2015 verloor de 7-jarige jongen de ongelijke strijd tegen kanker”, vertelt juf Griet Brusselle. “In zijn laatste levensweken leerde het gezin en ook de juf de werking van vzw Koester kennen. Koester maakt deel uit van UZGent en is een groep mensen die gezinnen ondersteunt met een palliatief ziek kind. Door de werking van Koester kunnen de kinderen thuisblijven in hun laatste levensweken. Het kind wordt begeleid met medicatie, gesprekjes, maar ook het gezin wordt ondersteund in deze zware periode. Ook na het overlijden van het kind begeleidt Koester het gezin verder.”

Speelgoedactie

“Olena riep onze hulp in om een actie op te starten voor de werking van Koester. We willen geld inzamelen om daarmee speelgoed te kopen voor kinderen in hun laatste levensperiode. Daarnaast willen we ook de werking van Koester bekend maken bij het grote publiek. Iedereen die kerstdecoratie aankoopt, krijgt trouwens een infobrochure mee”, aldus nog juf Griet.

Kerstdecoratie

“Met de hulp van vrijwilligers zijn we gestart met het maken van kerstdecoratie. We kozen ervoor om in onze ontwerpen de vlinder telkens te laten terugkeren, omdat die centraal staat in de herinneringen aan Vanya. Men kan online bestellen via www.deooievaar.be. Je kan ons ook vinden op de kerstmarkt van 1 en 2 december in wzc De Boomgaard in Langemark en in de kerk van Poelkapelle na de eucharistieviering van 8 december, alsook tijdens de kerstsong op school op vrijdag 21 december. Mensen die onze speelgoedactie financieel willen steunen zonder aankoop te doen, kunnen dat door te storten op het rekeningnummer van Ouderraad Poelkapelle BE50 7510 0195 7218″, besluit Griet.

(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier