Het doorknippen van het lint door het gemeentebestuur werd gevolgd door een aperitiefconcert, ondersteund door de gemeente.

Voor de school was het bundelen van MOS-markt (milieuopvoeding op school) en de opening van de 'groene' speelplaats een unieke gelegenheid om er het jaarlijkse schoolfeest van te maken. Naast enkele optredens in de voormiddag kon men 's middags nog van een aperitiefje genieten en van lekkere pizza à volonté. De gezellige sfeer en het zonnetje deden de rest.

De tijd van een grijze, met betontegels gevloerde speelplaats, ligt gelukkig al een tijdje achter de rug. Binnen hun mogelijkheden zoeken vele scholen naar een speelplaats waar er meerdere speelmogelijkheden zijn en het contact met de natuur wordt zeker niet uit het oog verloren. Een avontuurlijke en natuurlijke speelplaats heeft immers veel voordelen: Het is goed voor de ontwikkeling van de leerlingen in het algemeen; jongeren veranderen hun milieugedrag; er zijn minder ongelukken; meer speelkansen en minder negatief gedrag. Alleen maar voordelen dus.

Provincie West-Vlaanderen kent trouwens een subsidie toe aan West-Vlaamse scholen die een natuurproject realiseren op het schooldomein met een duidelijk aantoonbare meerwaarde, zowel op vlak van de biodiversiteit als op educatief vlak met een integratie in de klas- en schoolwerking. Vrije Basisschool De Kiem is daar duidelijk in geslaagd. Hopelijk volgen er nog meerdere scholen! (PH)

Het doorknippen van het lint door het gemeentebestuur werd gevolgd door een aperitiefconcert, ondersteund door de gemeente.Voor de school was het bundelen van MOS-markt (milieuopvoeding op school) en de opening van de 'groene' speelplaats een unieke gelegenheid om er het jaarlijkse schoolfeest van te maken. Naast enkele optredens in de voormiddag kon men 's middags nog van een aperitiefje genieten en van lekkere pizza à volonté. De gezellige sfeer en het zonnetje deden de rest.De tijd van een grijze, met betontegels gevloerde speelplaats, ligt gelukkig al een tijdje achter de rug. Binnen hun mogelijkheden zoeken vele scholen naar een speelplaats waar er meerdere speelmogelijkheden zijn en het contact met de natuur wordt zeker niet uit het oog verloren. Een avontuurlijke en natuurlijke speelplaats heeft immers veel voordelen: Het is goed voor de ontwikkeling van de leerlingen in het algemeen; jongeren veranderen hun milieugedrag; er zijn minder ongelukken; meer speelkansen en minder negatief gedrag. Alleen maar voordelen dus.Provincie West-Vlaanderen kent trouwens een subsidie toe aan West-Vlaamse scholen die een natuurproject realiseren op het schooldomein met een duidelijk aantoonbare meerwaarde, zowel op vlak van de biodiversiteit als op educatief vlak met een integratie in de klas- en schoolwerking. Vrije Basisschool De Kiem is daar duidelijk in geslaagd. Hopelijk volgen er nog meerdere scholen! (PH)