VB Kortrijk lanceert solidariteitscampagne ‘Een hart voor onze mensen’

Vlnr. Remko Quidousse, Tijs Callebert, Jan Deweer en Mark Vandeberghe. © (Foto JVGK)
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Het Vlaams Belang lanceert dit najaar een solidariteitscampagne voor het goede doel: ‘Een hart voor onze mensen’. VB verkoopt soep op de markten in West-Vlaanderen. De opbrengst gaat naar vzw Huizen van Vlaamse Solidariteit. De maandagmarkt in Kortrijk mocht de spits afbijten.

De komende drie weken bezoeken de parlementsleden en honderden vrijwilligers van Vlaams Belang meer dan zestig markten in Vlaanderen, waaronder 13 in West-Vlaanderen. Voor de prijs van twee euro krijgen de marktgangers een beker soep met bijhorende button. De inkomsten hiervan gaan naar vzw Huizen van Vlaamse Solidariteit, die onder meer voedselpakketten maken voor kansarmen. “Met deze campagne zetten we onze sociale boodschap om in daden. We wachten niet op de Wetstraat, maar gaan mensen zelf helpen in de Dorpstraat”, zegt Remko Quidousse van de afdeling Kortrijk

We wachten niet op de Wetstraat, maar gaan mensen zelf helpen in de Dorpstraat

Eén op tien Vlamingen leeft met een inkomen onder de Europese armoedegrens. “Dit komt neer op maar liefst 610.000 Vlamingen in armoede, een beschamend cijfer voor een welvarende regio als Vlaanderen”, luidt het. “Onverwachte gebeurtenissen die iedereen kunnen overkomen, zoals jobverlies of een arbeidsongeval, leiden niet zelden tot hardnekkige armoede. Onze partij pleit voor een beleid op maat van onze mensen, om iedereen die heeft meegewerkt aan een welvarend Vlaanderen een menswaardig bestaan te garanderen.” Ook door de stijgende energiefactuur worden meer en meer gezinnen deze winter in de energiearmoede geduwd. “In een maand tijd steeg de jaarfactuur voor gas gemiddeld met 750 euro en die voor elektriciteit met 230 euro. Dit is onaanvaardbaar. Het Vlaams Belang wil daarom al langer dan vandaag een verlaging van het btw-tarief van 21% naar 6%.” De soepverkoop op de markten heeft ook plaats op 23 november in Zwevegem en op 25 november in Harelbeke.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.