Vanessa en dochter Rani nieuwe gezichten van tearoom Isis in Izegem

Vanessa en Rani Vanhuyse bij tearoom Isis in de Marktstraat. © Frank Meurisse
Redactie KW

Dochter Rani Vanhuyse is vanaf 3 januari de nieuwe ‘bazin’ van tearoom Isis in de Marktstraat 48. En mama Vanessa Vanhuyse, die in de Playa op de Grote Markt werkt, zal daar elke dag een handje komen toesteken. Moeder en dochter worden dus de nieuwe gezichten van de Isis. “Ik droomde ervan om een eigen horecazaak uit te baten en die droom komt nu uit”, zegt Rani. “En ik sta honderd procent achter mijn dochters project”, voegt Vanessa eraan toe.

Rani (22) nam de zaak over van Krist De Beuf en Rozette Devrieze die tearoom Isis al acht jaar runnen. Maar in totaal staan ze al 30 jaar in de horeca en wilden er nu op het einde van het jaar definitief mee stoppen om meer te kunnen genieten van het leven. Tenminste als ze een overnemer vonden. En die vonden ze nu. Op 31 december zullen ze nog een laatste keer hun klanten bedienen.

Horeca-ervaring

Rani deed ondanks haar jeugdige leeftijd al heel wat ervaring op in de horeca. “Tijdens mijn studies decor- en standenbouw hielp ik tijdens de weekends in Frituur De Statie bij Ria en Jersy. Een plek waar ik enorm graag werkte en twee lieve mensen die me erg waardeerden. Na mijn studies ging ik fulltime als kelner aan de slag in de Rysselende Molen in Ardooie. Daarnaast werkte ik nog als flexi in café De Playa op de Grote Markt, waar ook mijn ma Vanessa werkt.

Toen Rani school verliet droomde ze er al van om ooit een eigen zaak te beginnen in de horeca. “Maar dat is niet altijd zo eenvoudig, zeker als je niet alleen de horecazaak moet overnemen maar daarbovenop ook nog een keer het gebouw moet kopen. Toen ik hoorde dat tearoom Isis over te nemen was, ben ik met mijn ma meteen beginnen uitkijken om de zaak over te nemen. Geen sinecure, maar ik kon een deal sluiten. Zonder de steun van mijn ma zou ik het waarschijnlijk niet gedurfd hebben, denk ik.”

Geheime recepten

Mama Vanessa Vanhuyse staat honderd procent achter het nieuwe project van haar dochter. “Bovendien is dit dichtbij de Grote Markt waar ik werk. Ik zal naast mijn werk in de Playa meehelpen in de zaak van mijn dochter. Mits de juiste afspraken moet dat lukken. En ik weet alvast hoe ik met de klanten moet omgaan. Ook dat zal helpen.”

Op vrijdag 3 januari om 11 uur start de eerste werkdag van Rani in tearoom Isis. “Krist en Rozette zullen nog twee weken meehelpen in de zaak tot mijn ma en ik onze draai gevonden hebben. We krijgen ook al hun ‘geheime’ recepten. En dat is belangrijk voor de continuïteit van de zaak. Iedereen kan pannenkoeken bakken, maar niet iedereen kan pannenkoeken zoals Krist en Rozette.”

Slaatjes

Rani wil de kaart iets uitbreiden. “Met snacks en slaatjes op de middag, tapas, een aperitief van het huis en de zondagmorgen ontbijt op reservatie. Ik denk ook aan suggesties zoals onder andere hutsepot en vol-au-vent.”

Rani krijgt niet alleen steun van haar ma maar ook van haar vriend Maarten Van Bruwaene, die in de weekends zal meehelpen, en ook van haar pa Sandy Mulier en stiefzussen Angel en Haeley.

Snacks en tearoom Isis is behalve op woensdag elke dag open vanaf 11 uur, de zaterdag als het marktdag is vanaf 8 uur.

Maandag, dinsdag en donderdag sluit Rani om 17.30 uur, van de vrijdag tot de zondag is er geen sluitingsuur. (IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier