Vandaag zou Leopold Lippens 80 jaar geworden zijn en dat is Knokke-Heist niet vergeten

© (Foto MM)
Redactie KW

Knokke-Heist is Leopold Lippens niet vergeten. Vandaag zou de graaf 80 jaar geworden zijn. De plaatselijke politici lieten dat niet zomaar passeren en betuigden nogmaals hun respect voor Lippens.

In februari van dit jaar overleed Lippens na een maandenlange strijd tegen leukemie. Hij was op dat moment al ruim 40 jaar burgemeester van Knokke-Heist. Zijn overlijden betekent niet dat ‘zijn’ Knokke-Heist 20 oktober niet meer herinnert als de verjaardag van de bekendste burgemeester die ons land rijk was.

Zo plaatste Piet De Groote, zijn opvolger, een foto op zijn sociale media. “Proficiat met je 80ste verjaardag hierboven, burgemeester. Mijn eed aan jou blijf ik getrouw”, schrijft de huidige burgervader. Ook eerste schepen Kris Demeyere plaatste een foto van Lippens online. “We miss you”, is de duidelijke boodschap.

Schepen van Toerisme Anthony Wittesaele betuigt dan weer zijn dankbaarheid. “Hoe leerrijk en wat een genoegen en wat een eer was het om een heel klein stukje van uw lange politieke wandeling te hebben mogen meelopen. Vandaag denken we allemaal nog net iets meer terug aan u’, “burgemeester””, schrijft Wittesaele. Ook andere politici herdachten Lippens. Opvallend was dat ze hem consequent ‘burgemeester’ blijven noemen, het ultieme bewijs dat Lippens nog lang niet vergeten is. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier