Vandaag voorgesteld, vrijdag al gratis bij KW: het nieuwe Panini-stickerboek

De stickers zijn voor het eerst in liggend formaat beschikbaar. (gf)
De stickers zijn voor het eerst in liggend formaat beschikbaar. (gf)
Bert Vanden Berghe

Met een virtuele voorstelling werd de gloednieuwe editie van het Panini-stickerboek gelanceerd, speciaal voor het komende EK. Dat gaat gepaard met enkele leuke vernieuwingen.

Vorig jaar zou een feestelijk jaar geweest zijn voor Panini Belgium, met hun vijftigste verjaardag en het Europees kampioenschap voetbal. Het vierjaarlijkse voetbaltornooi vindt nu plaats van 11 juni tot 11 juli in twaalf gastlanden. De openingswedstrijd vindt plaats in Rome, de finale wordt gespeeld in Londen.

In aanloop van het EK lanceert Panini Belgium nu een speciale editie van hun klassiek stickerboek: de UEFA Euro 2020: Tournament Edition. Het is ook meteen een lijvig boek geworden, van 96 pagina’s tegenover de previeweditie van 72 pagina’s. Ook het aantal stickers is gevoelig gestegen, 654 stickers ten opzichte van 528. Dat heeft ook te maken met de 24 nationale ploegen die aan bod komen, waaronder uiteraard ook onze Rode Duivels. Voor de eerste keer ooit worden landen als Finland en Noord-Macedonië opgenomen.

Nieuw deze keer is dat de stickers in een liggend formaat verkrijgbaar zullen. Het was gedelegeerd bestuurder Thierry de Latre du Bosqueau, die het boek vanmiddag virtueel voorstelde. Met het boek mikken ze opnieuw op alle generaties. De grote nostalgische factor spreekt volwassenen aan, maar ook kinderen slaan graag aan het verzamelen.

Met 654 stickers zit je goed voor uren verzamel- en plakplezier. (gf)
Met 654 stickers zit je goed voor uren verzamel- en plakplezier. (gf)

Het Panini UEFA Euro 2020: Tournament Edition-boek is kost 2,5 euro, of 5,95 euro voor de hardcover-versie. Een zakje stickers kost 1 euro. Je kan ook een tinnen pakje aanschaffen om dubbels te verzamelen. Daar betaal je 9 euro voor. Het boek is verkrijgbaar in de krantenwinkels, supermarkten, speelgoedwinkels en via de site www.stickercollectie.be .

Voor onze lezers is er goed nieuws, want vrijdag krijg je een Panini-album én een pakje stickers cadeau bij uw favoriete krant.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.