Vanaf woensdag geen gratis mondmaskers meer in AZ Groeninge

© AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Vanaf woensdag 1 juli moeten bezoekers van AZ groeninge een eigen mondmasker meebrengen. Er zullen geen gratis mondmaskers meer beschikbaar zijn in het ziekenhuis, maar ze blijven wel verplicht. “De verplichting geldt voor iedereen”, klinkt het. Wie naar het ziekenhuis komt voor een consultatie, een opname of op bezoek komt als partner in zorg, moet dus een eigen mondmasker opzetten.

“Voor mensen die geen mondmasker bij hebben, zijn er voldoende mogelijkheden om ter plaatse nog een mondmasker te kopen. Dat kan aan een van de automaten in de inkomhal, in de vestiging van Carrefour op de ziekenhuissite of bij de apotheek Galerij Groeninge. In onze vestiging aan de Reepkaai zijn mondmaskers te koop aan de automaat in de onthaalruimte”, klinkt het bij het ziekenhuis.

Daarnaast wordt de bezoekregeling voor partners in zorg iets versoepeld. Sinds 2 juni kon een patiënt één partner in zorg laten registeren om op bezoek te komen. Vanaf woensdag 1 juli zijn meerdere partners in zorg welkom.

Alle partners in zorg worden geregistreerd in het patiëntendossier. Zij moeten zich bij aankomst melden aan het onthaal. De partners in zorg kunnen elke dag afwisselend langskomen. Het bezoek duurt maximum één uur. Bezoekers moeten de hygiënevoorschriften en voorwaarden strikt naleven. Dat gaat over het dragen van een mondmasker, het ontsmetten van de handen en voldoende afstand houden.

Voor Covid-19-patiënten is bezoek niet mogelijk. Uitzonderingen voor patiënten in kritieke toestand blijven mogelijk na overleg met de verantwoordelijke arts.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.