Vanaf vrijdag opnieuw wekelijkse markt op de Vichteplaats

Het gemeentebestuur werkte een circulatieplan uit om het marktbezoek veilig en gestroomlijnd te laten verlopen. © gf
Redactie KW

Vanaf vrijdag kan je weer naar de markt in Vichte. Er zijn tal van veiligheidsmaatregelen om dit veilig te laten verlopen.

Er zijn drie in- en uitgangen voorzien, er is een circulatieplan opgesteld, het aantal bezoekers zal beperkt worden en er zullen handgels ter beschikking zijn.

Als bezoeker zal je voldoende afstand moeten houden van de andere bezoekers, kom je alleen (kinderen onder de 12 jaar en personen met een beperking mogen uiteraard begeleid worden) en fietsen zijn niet toegelaten in de marktzone.

Kaart voor iedereen

“Het aantal marktbezoekers is tot een zestigtal beperkt en zal aan de hand van een kaartsysteem gecontroleerd worden,” vertelt Christophe Vandererven, schepen van Middenstand en Economie (SAMENéén). “Via een circulatieplan zullen de bezoekers in goede banen geleid worden. Zes vrijwilligers zullen van 7 tot 13 uur de drie in- en uitgangen bemannen. Bij het binnenkomen ontvangen de bezoekers een kaart en geven deze weer af bij het verlaten van de markt. De vrijwilligers voorzien de bezoekers van handgel en de kaarten zullen telkens ontsmet worden. Proeverijen zijn niet toegelaten en de social distancing van 1,5 meter is verplicht.”

De mensen moeten vooral hun gezond verstand gebruiken,” stelt schepen Vandererven.

“Laat ons hopen dat het een goede marktdag zal worden”, benadrukt burgemeester Gino Devogelaere (SAMENéén). “We hebben nadars gezet en er zullen twee personeelsleden van de gemeente, een politieagent en vrijwilligers zijn om alles vlot te laten verlopen.

‘Kijken, kiezen, kopen en dan terug huiswaarts’ is de boodschap. En ‘Jopies’ is nog gesloten, dus daar kan niemand naar toe,” knipoogt hij. (GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier