Vanaf vrijdag kan je genieten van magische kerst in Roeselare, met twee koopzondagen

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De magische kerst in Roeselare wordt afgetrapt op vrijdag 11 december op de Grote Markt. Met een symbolische druk op de knop steken de burgemeester en de kerstman, samen met onze RSL Tik Tok ster Lana Verkest, de sfeerverlichting en mapping op het stadhuis aan. Iedereen kan vanaf dan met zijn bubbel komen genieten van de kerstinstallaties en sfeervolle verlichting en dit tot en met 3 januari 2021.

“Deze Kerst #VANRSL is vooral om alle mensen te laten genieten en goede moed te bieden in aanloop naar het nieuwe jaar. Naast genieten van een sfeervolle winterwandeling vol magie, kan er ook opnieuw gewinkeld worden. We vragen dat iedereen zich houdt aan de coronamaatregelen”, begint burgemeester Kris Declercq.

De Stad Roeselare zet stewards in om de winkelstraten te monitoren. Zij zullen je aanmoedigen de verplichte wandelrichtingen te volgen. “We monitoren voortdurend de drukte in het centrum. Hiervoor werken we bijvoorbeeld met druktebarometers. Indien noodzakelijk zal tijdelijk de toegang tot de straten stopgezet worden. Raadpleeg ook zeker onze digitale borden op de invalswegen. Ze zullen aangeven hoe druk het is in het centrum.”

Op bepaalde tijdstippen zullen de parkeerstroken in de Ooststraat niet toegankelijk zijn om de wandelruimte te vergroten. In Roeselare gaan er alvast koopzondagen door op 13 en 20 december, om het kopen optimaal te spreiden. De Ooststraat wordt voor deze volgende koopweekends verkeersvrij gemaakt: zaterdag 12 en zondag 13 december, zaterdag 19 en zondag 20 december.

TikTok Tour #VANRSL

Tijdens de kerstvakantie kan iedereen de nieuwe TikTok uitdaging aangaan en langsheen acht locaties in het centrum de laatste kersttrends ontdekken. Het bekende TikTok danstalent, de Roeselaarse Lana, bekend van haar prachtige prestatie in Belgium’s got Talent vorig jaar, gaat de TikTok RSL challenge aan. Hou het gloednieuwe Tiktok kanaal @stadroeselare in de gaten!

Voordelig parkeren

De gezellige kerstsfeer komen opsnuiven kan zeker te voet of met de fiets. Wie met de auto Roeselare bezoekt, kan zoals steeds voordelig parkeren in de verschillende centrumparkings parking Ooststraat-Station (550 plaatsen), parking De Munt (200 plaatsen), Moermanparking (300 plaatsen), Wallenparking (350 plaatsen) en Parking De Spil. Het eerste uur is zelfs gratis. Daarna betaal je 1,25 euro per uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.