In het recreatief gedeelte bevindt zich de langste wildwaterbaan van het land, een goflslagbad, een warme lagune met een hot pool van 40°C, een bio- en zoutsauna, een hamam en drie warme kinderbaden. Zaterdag waren er ook al de hele dag zwemmers in het buitenbad.

Op de glijbanen die getroffen werden door de brand is het nog even wachten. Dat gedeelte van het zwembad is nog afgesloten. Tegen de grote vakantie zullen er twee glijbanen zijn en de volgende drie zijn gepland tegen de herfstvakantie.

Lago komt nog tegemoet aan het gemis van de glijbanen door twee beurten gratis te geven op een tien-beurtenkaart voor het zwemparadijs. Dat geldt voor inwoners én niet-inwoners van Kortrijk en Zwevegem. Voor een familiepas betalen inwoners van Kortrijk en Zwevegem tijdelijk 49 euro in plaats van 68 euro en niet-inwoners van die gemeenten betalen 59 euro in plaats van 74 euro. Op individuele tickets wordt een korting van twee euro op de volgende zwembeurt gegeven en je krijgt ook nog verder een kortingbon van 1 euro voor het rest-eau-café.

Blus- en roetschade

"Gelukkig bleef de stevige constructie van het gebouw grotendeels gespaard na de brand", zucht schepen van Sport Arne Vandendriessche. "Er was wel blus- en roetschade in het recreatief gedeelte. Daardoor werd de opening van dit deel uitgesteld."

Jaarlijks verwacht men bij Lago Kortrijk Weide naast de 300.000 sportieve zwemmers nog 300.000 bezoekers die komen genieten van een onvergetelijk dagje vakantieplezier. Naast de zwemmers konden we zaterdag ook al verschillende gezinnen spotten die in het Rest-eau-café kwamen genieten van eten en een drankje na een fietstochtje.

Het subtropisch zwemparadijs is op weekdagen tijdens de paasvakantie open van 10 tot 22 uur. Op zaterdag is het open van 10 tot 20 uur en op zondag van 9 tot 18 uur. Het zwembad Lagaeplein in Heule blijft dagelijks open van 17 tot 21 uur, op woensdag van 14 tot 21 uur en op zaterdag van 14 tot 17 uur. Vanaf 7 april is het zwembad in Heule echter gesloten.

(EDB - foto EDB)

In het recreatief gedeelte bevindt zich de langste wildwaterbaan van het land, een goflslagbad, een warme lagune met een hot pool van 40°C, een bio- en zoutsauna, een hamam en drie warme kinderbaden. Zaterdag waren er ook al de hele dag zwemmers in het buitenbad.Op de glijbanen die getroffen werden door de brand is het nog even wachten. Dat gedeelte van het zwembad is nog afgesloten. Tegen de grote vakantie zullen er twee glijbanen zijn en de volgende drie zijn gepland tegen de herfstvakantie.Lago komt nog tegemoet aan het gemis van de glijbanen door twee beurten gratis te geven op een tien-beurtenkaart voor het zwemparadijs. Dat geldt voor inwoners én niet-inwoners van Kortrijk en Zwevegem. Voor een familiepas betalen inwoners van Kortrijk en Zwevegem tijdelijk 49 euro in plaats van 68 euro en niet-inwoners van die gemeenten betalen 59 euro in plaats van 74 euro. Op individuele tickets wordt een korting van twee euro op de volgende zwembeurt gegeven en je krijgt ook nog verder een kortingbon van 1 euro voor het rest-eau-café."Gelukkig bleef de stevige constructie van het gebouw grotendeels gespaard na de brand", zucht schepen van Sport Arne Vandendriessche. "Er was wel blus- en roetschade in het recreatief gedeelte. Daardoor werd de opening van dit deel uitgesteld."Jaarlijks verwacht men bij Lago Kortrijk Weide naast de 300.000 sportieve zwemmers nog 300.000 bezoekers die komen genieten van een onvergetelijk dagje vakantieplezier. Naast de zwemmers konden we zaterdag ook al verschillende gezinnen spotten die in het Rest-eau-café kwamen genieten van eten en een drankje na een fietstochtje.Het subtropisch zwemparadijs is op weekdagen tijdens de paasvakantie open van 10 tot 22 uur. Op zaterdag is het open van 10 tot 20 uur en op zondag van 9 tot 18 uur. Het zwembad Lagaeplein in Heule blijft dagelijks open van 17 tot 21 uur, op woensdag van 14 tot 21 uur en op zaterdag van 14 tot 17 uur. Vanaf 7 april is het zwembad in Heule echter gesloten.(EDB - foto EDB)