Vanaf september ook instrumentlessen Art’Iz in oc mandelroos in Oostrozebeke

(foto CLY)
Redactie KW

De Oostrozebeekse afdeling van kunstacademie Art’Iz heeft de wind in de zeilen. Met 160 leerlingen Muziek en Woord is het een van de sterkste afdelingen van Art’Iz. Maar in Oostrozebeke blijft men niet op zijn lauweren rusten.

Zopas werd bekendgemaakt dat er vanaf september gestart wordt met een gloednieuwe opleiding Jazz/Pop/Rock in OC Mandelroos. Goed nieuws dus voor elke Oostrozebekenaar die graag een instrument wil leren in verschillende genres zoals pop, rock, blues, funk en jazz. Vanaf september 2020 wordt naast de klassieke opleiding ook de opleiding Jazz/Pop/Rock ingericht in Art’Iz Oostrozebeke, voor iedereen vanaf 8 jaar.

Uitbreiding

“Tot op heden kon je deze opleiding enkel volgen in de hoofdschool in Izegem. We zijn dan ook zeer blij dat we ervoor konden zorgen dat Oostrozebeke de tweede stek wordt voor de bloeiende Jazz/Pop/Rock-afdeling van Art’Iz”, vertelt Evelien Ameye, diensthoofd Cultuur en Vrije Tijd. “De gemeente gelooft in dit project en ondersteunt deze opstart dan ook financieel en logistiek. Oostrozebeke is nu al het grootste filiaal van de academie voor Woord. Door Jazz/Pop/Rock aan het aanbod Muziek toe te voegen, hebben we nu ook voor dat domein alles in huis om kinderen en jongeren hier te laten floreren”, voegt schepen Jacques Goemaere er nog aan toe.

“Het aantal leerlingen in de afdeling Muziek is zelfs al verdubbeld”

De Izegemse kunstacademie is de derde grootste van West-Vlaanderen en blijft maar groeien, ook wat de muziekopleiding Jazz/Pop/Rock betreft. Daar verdubbelde het aantal leerlingen vorig schooljaar. Om een antwoord te kunnen bieden op de toenemende vraag, zal iedereen van 8 tot 88 jaar in Izegem of Oostrozebeke de Jazz/Pop/Rock-vakken elektrische gitaar, drums, zang, piano, contrabas en basgitaar kunnen volgen. Om dit alles in goede banen te leiden, werden ook enkele nieuwe leerkrachten aangetrokken, zoals drummer Marius Couvreur, pianiste Nathalie Matthys en gitarist Steven Bossuyt. Stuk voor stuk specialisten in hun vak, dankzij hun opleiding aangevuld met vele jaren podium ervaring.

Spelen in een band

We vroegen muziekleraar David Demeyere waarom leerlingen nu zouden kiezen voor de nieuwe opleiding Jazz/Pop/Rock? “Vanaf de start van de opleiding wil je snel gaan samenspelen met andere leerlingen. Deel uitmaken van een band is de droom van iedereen die muziek speelt. Bij Jazz/Pop/Rock is er voor elk wat wils. Zo hebben we een pop- en rockband, een blues- en rootsband, een jazzband en een funk- en soulband. De leerlingen die deze gloednieuwe opleiding volgen kunnen snel toetreden tot een van de bestaande bands, die ook regelmatig optreden als voorprogramma van bekendere acts in samenwerking met cultuurhuis De Leest. Als kers op de taart is er ‘Les Art’Iztes’, hun eigen festival aan het einde van het schooljaar.”

De Oostrozebeekse afdeling telt 67 leerlingen in de afdeling Muziek, 135 leerlingen in de afdeling Woord en 36 leerlingen die initiatie volgen, wat het totaal op 238 leerlingen brengt. Zij krijgen les van veertien leerkrachten. De instrumentlessen Jazz/Pop/Rock in Oostrozebeke worden vanaf september ingericht in het OC, maar men kan ook lessen volgen in de hoofdschool in Izegem. (CLY)

Voor meer info kan je terecht bij het secretariaat op 051 30 34 35.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier