Vanaf paasvakantie uitgebreide terrassen in Brugge

De Brugse horecabazen zijn druk in de weer, met het opbouwen van hun terrassen. Voor Pasen moeten die opgesteld staan. © Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Sedert woensdag zijn de Brugse horecabazen druk in de weer met de opbouw van de zomerterrassen. Wie een zaak heeft binnen het beschermde stadszicht van de historische Brugse binnenstad, heeft drie dagen de tijd gekregen om de vaste constructies op te bouwen. Want op zaterdag 30 maart, met de start van de paasvakantie, begint het terrassenseizoen in Brugge.

Voor Klaas Devriese, die nieuwe zaakvoerder van Café Français Brasserie op de Markt, is het de eerste keer: “Aanvankelijk moest de klus geklaard worden in twee dagen, we hebben van de stad een dagje extra gekregen voor de opbouw.”

Tot na de kerstvakantie!

Deze Bruggeling is blij dat de vaste constructies blijven staan tot na de kerstvakantie: “In december is er ook veel volk in Brugge, het is goed dat toeristen iets kunnen eten en drinken op een vast, verwarmd terras.”

In volle glorie

Slechts tussen de kerst- en de paasvakantie, drie wintermaanden, geldt in Brugge ‘terrasperiode 2’, waarbij enkel losse terrassen toegelaten worden. Die bestaan uit twee rijen met vier stoelen per tafel, met een maximale diepte van 4 meter, tegen de gevel van de zaak. In die korte periode kunnen de historische gevels in hun volle glorie bewonderd en gereinigd worden.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier