Vanaf maandag start tweede fase onderhoudswerken op R32 in Ardooie en Roeselare

Redactie KW

Op maandag 22 februari start de tweede fase van de grote onderhoudswerken op de R32 in Ardooie en Roeselare. Deze fase omvat de heraanleg van het kruispunt R32 met de Beversesteenweg. Het einde van de werken is voorzien tegen eind april, op voorwaarde dat de weersomstandigheden dit toelaten.

In juni vorig jaar startte het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met grote onderhoudswerken op de R32 in Roeselare en Ardooie. Met deze onderhoudswerken maakt AWV die gewestweg veiliger en comfortabeler in gebruik. De eerste fase van die werken werd eind vorig jaar afgerond.

Vanaf maandag 22 februari start de tweede fase. Die omvat de heraanleg van het kruispunt R32 met de Beversesteenweg. Er komen nieuwe driekleurige lichten, alsook wordt door stad Roeselare een DWA riolering (vuilwaterafvoer) voorzien dwars over de R32.

Hinder en omleidingen

Het kruispunt Beversesteenweg zal kant per kant onderbroken worden. In een eerste deelfase wordt er gewerkt aan de kant Roeselare, in een tweede deelfase aan de kant Ardooie. Voor elke deelfase worden 15 werkdagen voorzien. Opgelet: werkdagen zijn geen kalenderdagen, in de weekends wordt er niet gewerkt en bij slecht weer ook niet.

Fase 2A: Kruispunt Beverensesteenweg kant Roeselare

Tijdens deze fase is er geen inrijdend verkeer in de Beversesteenweg kant Roeselare mogelijk. Inrijden in de Beverensestraat kant Ardooie zal enkel mogelijk zijn voor rechtsafslaand verkeer, dus komende van de E403. Uitrijdend verkeer uit de Beverensestraat kant Ardooie en de Beverensesteenweg kant Roeselare is enkel mogelijk naar rechts. Linksafslaande bewegingen worden niet toegestaan.

Verkeer op de R32 dat wil afslaan naar de Beverensesteenweg kant Roeselare moet omrijden via de Onledegoedstraat, Wagenbrugstraat, Ventweg Zuid. Hiervoor wordt éénrichtingsverkeer ingevoerd in de Ventweg Zuid. Het verkeer komende uit de Beversesteenweg kan nog steeds rechts afslaan richting E403 via een gemaakte bypass ter hoogte van de Kruisboommolenstraat.

Verkeer op de R32 dat links wil afslaan in de Beverensestraat moet de omleiding volgen via de E403 complex Lichtervelde. Deze dezelfde omleiding moet gevolgd worden voor verkeer komende uit de Beversesteenweg kant Roeselare dat links wil afslaan. Verkeer komende uit de Beverensestraat kant Ardooie dat links wil afslaan richting E403 moet aan de ovonde R32/N32 gaan draaien.

Fase 2B: Kruispunt Beversesteenweg tijdens heraanleg kant Ardooie

Tijdens de tweede deelfase is er geen inrijdend verkeer in de Beverensestraat kant Ardooie mogelijk. Uitrijdend verkeer uit de Beverensestraat kant Ardooie is niet mogelijk. Inrijden in de Beverensesteenweg kant Roeselare zal enkel mogelijk zijn voor rechtsafslaand verkeer. Uitrijdend verkeer uit de Beverensesteenweg kant Roeselare is enkel mogelijk naar rechts. Linksafslaande bewegingen worden niet toegestaan.

Wegrijden uit de Beverensestraat moet via ventweg Noord, Heirweg, Oude Heirweg, E403. Inrijden in Beverensestraat moet via Sprietstraat – Beverensestraat. (In de Sprietstraat zal éénrichtingsverkeer ingevoerd worden.)

Omleiding voor de linksafslaande beweging komende uit de Beverensesteenweg kant Roeselare verloopt opnieuw via de E403 complex Roeselare.

Omleiding voor de linksafslaande beweging op de R32 richting Beverensesteenweg verloopt opnieuw via de ovonde.

Fietsers

Tijdens fase 2 zal er een fietsomleiding voorzien worden via de Beversesteenweg – Gapaardstraat – Hooistraat – Izegemseaardeweg en omgekeerd.

Alle info over de werken en de omleidingskaartjes zijn ook te raadplegen op:

www.wegenenverkeer.be/Ardooie

www.wegenenverkeer.be/Roeselare

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.