Vanaf maandag 6 april bestel je online leesmateriaal in de Veurnse takeaway bib

De bibliotheek van Veurne begint met een afhaaldienst. © (foto MVQ)
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Vanaf maandag 6 april kan je in de Veurnse takeaway bibliotheek online boeken, dvd’s, tijdschriften, strips of cd’s reserveren. De medewerkers van de bib hebben met veel enthousiasme dit nieuwe systeem op poten gezet.

Via www.veurne.be/take-away-bib kan je een eenvoudig webformulier invullen om alle gewenste materialen te reserveren. Je geeft ook aan wanneer je de materialen wil afhalen in de inkom van Stadskantoor De Seylsteen. Respecteer dan altijd de sociale afstandsregels. Er staat ook een handleiding bij hoe het moet. Je kan volgens het nieuwe dienstreglement 15 materialen ontlenen, voor 4 weken. Voorwaarde is wel dat je lid bent van de bib. Zit je met vragen, contacteer de bib dan liefst via info.bib@veurne.be. Wie geen mail heeft kan bellen op 058 33 55 82. Hou er echter rekening mee dat de balie niet continu bemand is.

Het ontleende materiaal bezorg je terug, uitsluitend via de inleverbus. Het gaat na gebruik in quarantaine, zodat alle mogelijke aanwezigheid van het coronavirus verdwenen is. Dit systeem wordt verlengd tot het moment dat de bibliotheek opnieuw een normale werking kan aannemen. Ben je risicopatiënt? Dan kunnen vrijwilligers van #8630altegoare de materialen een drietal dagen na jouw aanvraag aan huis bezorgen. Geef in dit geval een omschrijving van jouw risico. (MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier